Nyt om innovation

Samlet overblik over relevante nyheder på området
Viser 1-30 af 30 resultater
Teknologisk boost til dansk konkurrenceevne
Publiceringsdato 16. januar 2019 Digitale Brandtests, Internet of Things og Fremtidens Fleksible Energisystem. Det er tre af områderne i 80 nye konkrete aktiviteter ved de danske GTS-institutter. Aktiviteterne skal styrke danske virksomheders teknologiske muligheder og konkurrenceevne.
Fremtidens danske videnbrobyggere er udvalgt
Publiceringsdato 19. september 2018 17 operatører af nationale innovationsnetværk vil fra december 2018 og frem til udgangen af 2020 bidrage til at gøre danske virksomheder mere innovative og konkurrencedygtige, nationalt såvel som internationalt.
Deltag i debatten om fremtidens danske videnbrobyggere
Publiceringsdato 17. maj 2018 Fra i dag og i de kommende uger kan man på ufm.dk give input til processen med at udvælge operatører af nationale innovationsnetværk for perioden 2019-20. Dermed kan man bidrage til at gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige, nationalt såvel som internationalt.
Opslag til innovationsnetværk 2019-2020
Publiceringsdato 14. februar 2018 Det samlede opslagsmateriale findes på denne side. Ansøgningsfrist: Mandag den 14. maj 2018 klokken 12.
26 millioner til innovation i genanvendelse og sikkerhed i forbindelse med Femern forbindelsen
Publiceringsdato 10. november 2017 Genanvendelse af tusinder af tons beton, længere levetid til milliard-anlæg og virtuel brandbekæmpelse skal skabe nye muligheder for danske virksomheder og løse store samfundsopgaver. Tre nye projekter med afsæt i Femern Bælt forbindelsen støttes med over 25 millioner på GTS-institutterne.
Danske virksomheder investerer mere i vidensamarbejde med GTS’erne
Publiceringsdato 20. september 2017 De Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS’erne) samarbejder mere med danske virksomheder. Det viser publikationen Performanceregnskab for GTS-net 2017. Samarbejdet giver virksomhederne adgang til at afprøve nye teknologier på deres produkter.
Danmark stadig i top på innovation i Europa
Publiceringsdato 21. juni 2017 Igen er Danmark placeret som nummer to over de mest innovative lande i EU i Europa-Kommissionens store rapport om innovation. Region Hovedstaden er en af EU's mest innovative regioner.
Kan bedre sammenhæng give bedre innovation?
Publiceringsdato 02. juni 2017 Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) har i 2016 undersøgt forsknings- og innovationssystemerne og deres evne til at få mere af forskning omsat til innovation. DFiR har identificeret seks opmærksomhedspunkter, som kan føre til mere innovation, i sin årsrapport for 2016.
Få indflydelse på aktiviteter, der skal skabe innovation med udgangspunkt i etableringen af Femern Bæltforbindelsen
Publiceringsdato 10. maj 2017 Debatten på BedreInnovation.dk er åben. Frem til den 4. juni 2017 kan du læse og kommentere forslag til at skabe innovation i danske virksomheder på baggrund af etableringen af Femern Bælt-forbindelsen.
Klynger styrker virksomhederne
Publiceringsdato 30. marts 2017 Erhvervsklynger og innovationsnetværk bygger bro mellem virksomheder og forskere og fremmer udviklingen af nye innovative produkter og services. Det viser en ny undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Danske virksomheder skal tættere på rummet
Publiceringsdato 03. februar 2017 En ny innovationsindsats skal give flere danske virksomheder muligheder for at anvende satellitdata.
Adgang til ny teknologi, testfaciliteter og rådgivning er med til at øge danske virksomheders effektivitet og produktivitet
Publiceringsdato 16. december 2016 En ny brugerundersøgelse viser, at knap 7 ud af 10 af de adspurgte virksomheder vurderer, at de øger deres effektivitet og produktivitet efter samarbejde med Danmarks Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS).
500 møder på tre timer
Publiceringsdato 23. september 2016 I denne uge mødtes repræsentanter fra 150 europæiske klynger fra 30 forskellige lande i Warszawa til klyngekonference og matchmaking
Nu letter Danmarks første dronestrategi
Publiceringsdato 23. september 2016 Droner har et stort potentiale for at styrke produktivitet og vækst. Det vil regeringen gerne fremme. Derfor fremlægger regeringen i dag Danmarks første dronestrategi. Målet er at styrke vidensbroen mellem danske virksomheder og forskere for at udvikle droneteknologien og skabe nye arbejdspladser.
Ny ”strategi-guide” skal bane vejen for innovation i Østersøregionen
Publiceringsdato 14. september 2016 Østersøregionen har fået et nyt hjælpemiddel, der skal gøre innovationspolitik i området endnu mere effektfuld. Internationalt samarbejde har resulteret i dugfriske anbefalinger til politiske prioriteter frem mod 2020. Anbefalingerne er samlet i en såkaldt strategi-guide, der udkommer i dag.
Nu kan du læse og kommentere på forslagene til nye særlige GTS-indsatser
Publiceringsdato 09. september 2016 Debatten på BedreInnovation.dk er åben. Indtil den 9. oktober 2016 kan du læse og kommentere på de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutters (GTS-institutter) i alt 34 forslag, blandt andet om affaldsforebyggelse, droner, rummet og European Spallation Source (ESS).
Grib mulighederne – mød Innovationsnetværkene og GTS-institutterne på Folkemødet
Publiceringsdato 13. juni 2016 I Danmark er der masser af muligheder og potentiale for at finde på nye løsninger, produkter og teknologier. Men griber vi mulighederne? Er der de rette vilkår? Er der uudnyttet potentiale? Det sætter vi til debat under Folkemødet i Allinge på Bornholm.
Folkemødet: Mød innovationsnetværk og Godkendt Teknologisk Service
16. juni 2016 Teltplads A33 på Danchells Anlæg i Allinge på Bornholm
Viden om nye teknologiske muligheder skal ud til virksomheder i hele Danmark
Publiceringsdato 07. juni 2016 Virksomheder skal have bedre adgang til den nyeste viden, og flere danske virksomheder skal deltage i internationale projekter. Det er nogle af målene i de nye udviklingskontrakter, som uddannelses- og forskningsministeren netop har indgået med de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS).
Virksomheder i hele Danmark skal have bedre adgang til den nyeste forskning
Publiceringsdato 26. april 2016 Når en virksomhed i Thy eller Maribo ønsker inspiration til at udvikle sig, bliver der nu kortere vej til hjælpen. En ny strategi for erhvervsklynger og innovationsnetværk skal give virksomheder bedre adgang til de nyeste forskningsresultater og skabe større national og lokal vækst og udvikling.
Konference om droner og robotteknologi i byggeriet - en hjælpende hånd i arbejdsdagen
Publiceringsdato 09. marts 2016 Den 19. april 2016 åbner innovationsnetværkene InnoByg og RoboCluster dørene til en konference, der sætter fokus på brugen af droner og robotteknologi i byggebranchen.
Nye samarbejdsprojekter tager innovationsekspressen ud i verden
Publiceringsdato 22. januar 2016 Baltic Sea Region Innovation Express 2015 engagerer i de kommende måneder 1186 små og mellemstore virksomheder i internationale samarbejdsprojekter om innovation.
909 millioner kroner skal styrke innovation i danske virksomheder
Publiceringsdato 18. januar 2016 Styrelsen for Forskning og Innovation støtter 94 aktiviteter hos GTS-institutterne, som skal styrke danske virksomheders innovation gennem adgang til højt specialiserede teknologiske ydelser, ekspertviden og testfaciliteter.
Innovationsklynger speeddater på Papirøen
Publiceringsdato 15. september 2015 Den 17. og 18. september mødes 250 repræsentanter for virksomhedsklynger fra 30 lande i København for at finde inspiration til internationale samarbejdsprojekter.
Teknologi til danske virksomheder – Performanceregnskab for GTS-net 2015
Publiceringsdato 01. juli 2015 GTS-nettet kom tilfredsstillende ud af 2014. I performanceregnskabet kan du læse en række konkrete eksempler fra GTS-institutterne, som illustrerer, hvordan GTS-nettet bidrager til at skabe innovation i danske virksomheder.
Mød Godkendt Teknologisk Service og Innovationsnetværk på Folkemødet
Publiceringsdato 08. juni 2015 Er en robot god til at give kram? Hvad kan man bruge skrald til? Hvor lang er en meter? Dræber vi danskere de gode ideer? Og kan Signe Molde bringe Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Dansk Erhverv på glatis i innovations-quizzen?
Mange nye gode ideer til danske virksomheder
Publiceringsdato 22. maj 2015 Rigtig mange har bidraget med gode ideer til, hvilken ny viden der kan gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige.
Danmark er blandt de førende til innovation i EU
Publiceringsdato 07. maj 2015 EU-Kommissionens årlige rangliste over innovationsevnen i de 28 medlemslande er netop offentliggjort. Danmark ligger igen nummer to, men vi scorer bedre end sidste år og nærmer os førstepladsen.
Hjælp danske virksomheder med at blive mere konkurrencedygtige
Publiceringsdato 07. april 2015 De ni Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS-institutter) i Danmark udvikler og formidler avanceret teknologisk viden, som danske virksomheder har brug for. Styrelsen for Forskning og Innovation lancerer ny hjemmeside, hvor du kan fortælle, hvilken viden, du synes, der skal satses på.
Workshop om national dronestrategi
06. april 2016 Videnbyen, Cortex Park 26, 5230 Odense M