Gå til indhold

Resultater af innovationskonsortier

Virksomheder, der deltager i innovationskonsortier, øger deres bruttofortjeneste - men der kommer også andre spændende resultater ud af projekterne.

Rådet for Teknologi og Innovation er nu en del af Danmarks InnovationsFond


Rådet for Teknologi og Innovation er pr. 1. april nedlagt. Indholdet herunder er en del af InnovationsFonden.

Samarbejde i innovationskonsortier skaber mange resultater

Virksomheder, der samarbejder med videninstitutioner og andre virksomheder i innovationskonsortier, bliver klogere og mere konkurrencedygtige.

Ofte skaber samarbejdet også grundlag for nye produkter, metoder og tjenesteydelser. Det er til gavn for virksomhederne, der kan tjene penge på det, og det er til gavn for forbrugerne, som får billigere og bedre produkter og serviceydelser. 

I innovationskonsortierne udvikles samtidig nye viden- og rådgivningsydelser til gavn for andre virksomheder, som ikke selv kan forske og udvikle.

Der bliver løbende foretaget effektmålinger og analyser af Innovationskonsortierne. Find dem nedenfor.

Succesfulde konsortier

Der kommer mange spændende resultater ud af innovationskonsortierne. Nedenfor kan du læse om en håndfuld af dem:

Viser 1-19 af 19 resultater
Nu bliver øllet også nordisk
Publiceringsdato 31. marts 2014 Først kom det nye nordiske køkken. Nu følger en række danske mikro-bryggerier op med øl, der er baseret på hjemlige råvarer.
Industrielt parløb skaber brændselsceller
Publiceringsdato 24. marts 2014 Brændselsceller har længe været nævnt som morgendagens miljøvenlige og effektive måde at producere strøm. Opstartsvirksomhed fra DTU er nu begyndt at producere cellerne i samarbejde med etableret virksomhed.
Klar til fremtidens sterile medicinfabrik
Publiceringsdato 27. juni 2013 Producenter af lægemidler skal dokumentere deres processer som aldrig før. Men hvordan undgår man, at de mange målinger går ud over hygiejnen, som naturligvis skal være i top? Et innovationskonsortium har fundet løsningen.
En mavesæk i petriskåle
Publiceringsdato 13. juni 2013 Udviklingstiden i medicinal- og biotek-industrierne bliver kortere, når man kan forudsige, hvordan kroppen vil modtage tabletter. Innovationskonsortium har udviklet værdifulde nye redskaber.
Råolien flyder inspireret af lotusblomsten
Publiceringsdato 13. juni 2013 Før var det nødvendigt at udføre service hvert halve år for udstyr på produktionsplatforme i Nordsøen. Med smarte overflader kan man nøjes med en gang hvert andet år. Det er mange penge værd.
Klart bedre holdbarhed af frugt og grønt
Publiceringsdato 04. juni 2013 Kartofler og gulerødder kan holde sig friske i otte dage mere og salatblandinger i fire. Det er blevet muligt gennem tilpasning af emballagen til det enkelte produkt og til forholdene i butikkerne. Bag den øgede holdbarhed ligger et innovationskonsortium.
Kom trygt spildevand i springvandet
Publiceringsdato 14. maj 2013 Ved at kombinere membraner med nyttige bakterier kan man rense spildevand særdeles effektivt. Danske forskere og virksomheder er med i front.
Kyllinger deler bakterier i rugekassen
Publiceringsdato 16. april 2013 Smitsomme sygdomme skader dyrenes velfærd og fjerkræbranchens økonomi. Danske virksomheder og forskere har kortlagt smittevejene og fundet nye veje i forebyggelsen. Et nyt koncept for desinfektion kan måske også mindske problemerne med bakterier på sygehusene.
Robothænder griber chancen
Publiceringsdato 08. februar 2013 Innovationskonsortiet Movebots har affødt en ny højteknologisk virksomhed og gjort eksisterende virksomheder som Grundfos klogere på fremtidens industrirobotter.
Beskadiget beton ringer hjem
Publiceringsdato 08. februar 2013 Dansk innovation har udviklet en trådløs sensor, der kan slå alarm, hvis fugtindholdet i en konstruktion af beton bliver for højt. Perspektivet er, at man kan spare mange penge på vedligeholdelsen.
Elektronik med indbygget sladrehank
Publiceringsdato 08. februar 2013 Udviklingen, hvor elektroniske komponenter bliver stadig mindre, har skabt nye udfordringer i forhold til korrosion. Innovationskonsortium har hittet på smart løsning.
Danske biobrændsler i overhalingsbanen
Publiceringsdato 08. februar 2013 Af hensyn til klimaet skal EU-landene gradvist bruge mere biobrændstof. Et innovationskonsortium har rustet danske virksomheder til at få del i det nye marked.
Knogler får hjælp til selvhjælp
Publiceringsdato 08. februar 2013 Patienter med komplicerede skader på knoglerne kan komme hurtigere til hægterne med ny dansk opfindelse. Flere danske virksomheder og forskningsinstitutioner har deltaget i udviklingen.
Intellicare
Publiceringsdato 08. februar 2013 Når demente har en »micro tracker« i lommen, kan pårørende eller plejepersonale på et øjeblik få besked om præcis, hvor en vildfaren dement befinder sig. Iværksætter Tommy Rasmussen og social- og sundhedsassistent Katja Beltoft Pedersen fik ideen.
Afløseren for de små gule sedler
Publiceringsdato 08. februar 2013 I fremtidens plejesektor hjælper teknologien mennesker med lettere helbredsproblemer med at klare sig i dagligdagen. Et eksempel er et nyt dansk produkt, som støtter hukommelsen i det daglige. Den nye virksomhed bag løsningen udspringer af innovationskonsortiet Intellicare.
Klar til eksport af cellefabrikker
Publiceringsdato 08. februar 2013 Med udgangspunkt i et innovationskonsortium er det lykkedes for en dansk virksomhed at udvikle en bioreaktor, som kan bruges bredt i den farmaceutiske industri.
Intelligente Godstransportsystemer (I-GTS)
Publiceringsdato 08. februar 2013 Vi må finde på noget nyt, så lastbilerne bruger mindre diesel, forurener mindre og kører med fuld last i stedet for at være halvtomme. Vognmændene i innovationskonsortiet Intelligente Godstransportsystemer vil have branchen med på den grønne bølge.
Resultaterne af innovationskonsortiet Talent@IT har stor japansk interesse
Publiceringsdato 08. februar 2013 I Japan har konsulenter fra Mitsubishi Research Institute gennemført de første ImprovAbility vurderinger hos to af deres store kunder. Dermed er Japan det første land udover Danmark, der for alvor har taget resultaterne af det danske innovations- og procesforbedringsprojekt Talent@ITi anvendelse.
Intuitiv IT støtter ældre
Publiceringsdato 22. juni 2012 Dansk udviklet IT-system gør det let for en plejekrævende ældre borger og netværket omkring ham eller hende at få overblik over, hvem der gør hvad hvornår.