Gå til indhold

Bevillinger fra InnovationsFonden til europæisk samarbejde om vand kvalitet – JPI Water

InnovationsFonden samarbejder med en række europæiske lande om strategisk forskning i problemstillinger relateret til vandkvalitet.

Samarbejdet foregår i JPI Water, og her er der netop givet syv bevillinger til fælleseuropæiske forskningskonsortier, hvoraf Danmark deltager i et af dem.

Herunder ses mere information om forskningsprojektet:

Projekttitel: METAWATER - New METAgenomics and molecular based tools for European scale identification and control of emergent microbial contaminants in irrigation WATER
Projektkoordinator: Rosina Girones
Dansk partner: Charlotta Löfström
Samlet bevilling
: 1.488.904 €
Bevilling fra InnovationsFonden
: 481.952 €
Projektperiode
: 2015-2017
Partnere
: University of Barcelona, Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit, State General Laboratory Cyprus, Polytechnic University of Valencia, Technische Universität München, University Rovira i Virgili

  • Resumè
    MetaWater skal udvikle nye analyseværktøjer til bedre at kontrollere for mikroorganismer i vand benyttet til vanding af bl.a. spiseklare grøntsager, hvortil der i Europa mangler information og generel lovgivning. Spiseklare grøntsager kan udgøre et alvorligt sundhedsproblem, hvis de produceres under manglende styring.
  • I projektet vil der blive udviklet metoder baseret på opkoncentrering og sekvensering af alt arvematerialet fra tilstedeværende mikroorganismer, så man udover at finde dem der målrettet søges efter, også har muligheden for at påvise andre. Blandt de tilvejebragte sekvenser vil man kunne søge efter ubegrænsede typer af organismer, der evt. vil kunne give risiko for sygdom ved vandindtagelse eller brug i fødevareproduktionen eller bruges i interventioner under rensning. Kritiske steder for vandkvaliteten til kunstvanding og behandlingsprocesser vil blive undersøgt på forskellige europæiske kilder for kunstvanding (regenereret-, overflade-, grund- og distributionsvand).
  • Projektet koordineres af University of Barcelona, med partnere fra Danmark (DTU Fødevareinstituttet), Spanien, Tyskland og Cypern.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 26. juni 2014