Gå til indhold

Det Strategiske Forskningsråd - fælleseuropæisk opslag: Neurodegenerative sygdomme: optimering af biomarkører og harmonisering af deres brug mellem kliniske centre

I dette opslag indkalder Det Strategiske Forskningsråd ansøgninger om støtte til forskningsaktiviteter under titlen: "Neurodegenerative Diseases - a call for European research projects for the optimisation of biomarkers and harmonisation of their use between clinical centres".

Det Strategiske Forskningsråd deltager i pilotopslag under Joint Programme in Neurodegenerative Diseases (JPND). Dette er et fælleseuropæisk initiativ, der søger at adressere den samfundsmæssige udfordring fra neurodegenerative sygdomme gennem forskningsaktiviteter.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfrist: Udløbet

Hvem står bag?

20 europæiske lande samarbejder om dette pilotopslag. I Danmark administreres opslaget af Det Strategiske Forskningsråd.

Forskningsmidler

Der en samlet pulje på ca. 14 mio. € til udmøntning. Heraf kan danske forskere støttes med ca. 0,5 mio. €.

Hvad kan der søges støtte til?

Der kan søges om midler til optimering og harmonisering af brugen af biomarkører i forhold til neurodegenerative sygdomme. Disse er defineret til at omfatte en række lidelser, herunder Parkinson’s, Alzheimer’s, og andre typer demens.

Opslag og ansøgning

Bemærk! For danske deltagere gælder nationale regler i forhold til økonomioplysninger, f.eks. satser, overhead o.lign. Beløb til projektomkostninger i det elektroniske skema opgøres inkl. overhead efter Det Strategiske Forskningsråds regler.

Hvis du overvejer at ansøge, anbefales det, at du retter henvendelse til kontaktpersonerne nedenfor.

Kontakt

For ansøgningstekniske spørgsmål: Fuldmægtig Thomas Trøst Hansen tth@fi.dk, +45 7231 8395

For faglige spørgsmål: Professor Mogens Hørder, mhorder@health.sdu.dk, +45 6550 3015; mobile +45 6011 3015 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 04. februar 2013