Gå til indhold

Opslag til individuelle stipendier under PEOPLE-programmet – EU’s 7. rammeprogram

Europa-Kommissionen har netop offentliggjort et opslag om individuelle stipendier for erfarne forskere. Opslaget rummer tre forskellige typer af stipendier. Ansøgningsfrist: 14. august 2013 kl. 17:00.

Masser af muligheder for stipendier – frit slag i forhold til forskningsområder

Kravet for at søge de individuelle stipendier er en ph.d-grad eller mindst fire års erfaring som forsker. Der er tre forskellige typer af stipendier, som forskere kan søge:

Stipendier til europæiske forskeres ophold i et andet EU-land – Intra-European Fellowship (IEF)

Stipendier til forskeres videreudvikling eller opnåelse af nye færdigheder og kompetencer. Formålet er at øge mobilitet og konsolidere forskerkarrierer. Der gives også støtte til at genoptage en afbrudt forskerkarriere.

Stipendier til europæiske forskeres ophold uden for EU – International Outgoing Fellowship (IOF)

Stipendierne gives til europæiske forskeres videntilegnelse uden for Europa i et til to år. Det er obligatorisk at vende tilbage til Europa i mindst et år efter opholdet uden for EU og denne periode støttes også.

Stipendier til forskere baseret uden for Europa, der ønsker at tilbringe et år eller to i EU – International Incoming Fellowship (IIF)

Forskere der arbejder uden for Europa kan søge stipendium til at komme til en forskningsinstitution eller en virksomhed i Europa. Målet er vidensudveksling og at opbygge eller forstærke samarbejder mellem Europa og resten af verden. Hvis en forsker har arbejdet længere tid i et ICPC-land kan vedkommende via et IIF-stipendium vende tilbage til sit hjemland.

Budget

Stipendiet indeholder løn og mobilitetstilskud, samt beløb til udgifter til træning og forskning, og til management/overhead.

Læs mere om PEOPLE på

Deltag i kurset 'Bliv dus med Marie Curie'

Kurset sætter fokus på mulighederne, økonomi og rapportering i et Marie Curie-projekt finansieret via PEOPLE. Næste gang holder EuroCenter kurset i Aarhus. Du kan stadig tilmelde dig.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019