Gå til indhold

100 millioner euro til bioøkonomiske flagskibsprojekter

Det nye offentlig-private EU-partnerskab Bio-Based Industries har åbnet for ansøgninger til store flagkibsprojekter, der skal bringe EU tættere på det fossil-fri, biobaserede samfund. Ansøgningsfrist: den 15. september 2015.

Næsten 750 millioner kroner – en svimlende sum – har Bio-Based Industries (BBI) afsat til innovation inden for bioraffinering og udmøntes gennem få, store projekter, såkaldte flagskibsinitiativer.

De tre emner, inden for hvilke, der kan søges om EU-medfinansiering, er:

  1. Råmateriale fra Lignocellulose
  2. Valorisering af cellulose
  3. Innovative processer inden for sukker og omdannelse af kommunalt fast affald.

Læs mere

Om Bio-Based Industries (BBI)

Formålet med BBI er at understøtte overgangen til en mere ressourceeffektiv og bæredygtig biobaseret økonomi. Desuden skal BBI bidrage til øget vækst og beskæftigelse, særligt i landdistrikter, samtidig med at der spares ressourcer og omkostningerne for miljøet mindskes.

BBI har et samlet budget på omkring 3,7 milliarder euro for perioden 2014-2020 og er finansieret af Europa-Kommissionen og Bio-Based Industries Consortium (BIC), som blandt andet tæller Novozymes og DONG Energy.

Informationsdag i Bruxelles – tilmeld dig nu!

Den 26. juni 2015 afholder Bio-Based Industries informationsmøde for potentielle ansøgere i Bruxelles. Mødet har også fokus på det kommende opslag om samarbejdsprojekter (Research & Innovation Actions og Innovation Actions).

Dansk informationsmøde om Bio-Based Industries

Styrelsen for Forskning og Innovation afholdt i samarbejde med Aalborg Universitet og Innovationsnetværket for Biomasse et informationsmøde om Bio-Based Industries den 27. april 2015.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019