Gå til indhold

Det Frie Forskningsråd annoncerer opslag til HERA JRP ’Uses of the Past’

Det nye fælleseuropæiske opslag HERA JPR ’Uses of the Past’ giver nu danske forskere mulighed for at søge forskningsmidler til transnationale projekter. Ansøgningsfrist for interessetilkendegivelser er den 9. april 2015.

Det Frie Forskningsråd deltager i finansieringen af HERA-netværkets Joint Research Programme ’Uses of the Past’ (Humanities in the European Research Area) sammen med 22 andre nationale humanistiske forskningsråd og EU-Kommissionen. HERA har til formål at styrke humanioras rolle i det europæiske forskningsrum og omfatter en række forskellige aktiviteter.

Der er afsat 504.000 euro til opslaget, og der kan søges om støtte til deltagelse i internationale forskningskonsortier inden for temaet ’Uses of the Past’, som har fokus på identitet, integration, politisk legitimitet og kultur.

Forskere, der har base i Danmark, kan maximalt søge om 252.000 euro inkl. overhead per projekt, og det samlede projekt kan maximalt søge om 1,2 mio. euro inkl. overhead.

Som dansk ansøger skal man have en ph.d.-grad eller tilsvarende kvalifikationer. Forskergrupper fra mindst fire HERA JRP UP-deltagerlande skal indgå i forskningsprojektet, og projekterne forventes at forløbe over maximum tre år. Den samlede projektansøgning koordineres og indsendes af projektets projektleder (PL).

Der lægges op til en to-trins proces i ansøgningsprocessen.

Ansøgningen skal indsendes via HERA’s hjemmeside, hvor der også findes adgang til opslaget, et partnersøgningsværktøj og øvrig vejledning til ansøgningsproceduren.

Det foregående HERA JRP under temaet ’Cultural Encounters’ resulterede i 18 bevillinger, hvoraf Det Frie Forskningsråd bidrager med finansiering i 4 projekter.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 02. februar 2017