Gå til indhold

Drop Your Thesis!

Få dit eksperiment kastet ud fra 120 meters højde. Det virker måske som et skrækscenarie, men det er netop formålet med ESA’s Drop Your Thesis! program. Muligheden for at ansøge er åben med deadline den 4. november 2018.

 

ZARM Drop Tower i Bremen. Foto: ESA
ZARM Drop Tower i Bremen. Foto: ESA

I de værdifulde sekunder det tager før eksperimentet rammer jorden vil eksperimentet opleve vægtløshed, der minder om den vægtløshed man oplever i kredsløb om Jorden. Hvis eksperimentet kan indsamle data hurtigt, kan et fald i European Space Agency's faciliteter være en meget billigere løsning end at sende eksperimentet ud i rummet. 

Drop Your Thesis! programmet er drevet af ESA Education Office. ESA kan sponsorere grupper af fire (eller flere) universitets studerende fra et af ESA’s medlemslande (herunder Danmark), der har et ønske om at afprøve deres eksperiment i vægtløshed.

De udvalgte eksperimenter vil blive droppet fra det 146 meter høje ZARM Drop Tower i Bremen, Tyskland i oktober 2019. ZARM Drop Tower er et af de mest avanceret forskningscentre af sin art i Europa. Eksperter fra forskningscenteret og fra ESA vil arbejde tæt sammen med de udvalgte grupper i udførelsen af eksperimenterne. Derudover vil ESA sponsorere dele af gruppernes rejser, indkvarteringer og nogle af hardware omkostningerne, der er forbundet med eksperimentet.

Detaljer om hvordan du ansøger, finder du på ESA’s hjemmeside.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024