Gå til indhold

Opslag af midler til styrkede generelle sikkerhedskompetencer i regi af Voksen- og Efteruddannelse (VEU)

De videregående uddannelsesinstitutioner kan nu søge midler til efter- og videreuddannelsestilbud, så danskere kan blive klogere på it- og cybersikkerhed. Initiativet er en del af regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed.

Som følge af regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed udmønter Uddannelses- og Forskningsministeriet op til 1,5 millioner kroner i 2018 til udviklingen af efter- og videreuddannelsestilbud, der skal styrke generelle kompetencer inden for cyber- og informationssikkerhed.

Efter- og videreuddannelsestilbuddene skal udvikles til generalister, der for eksempel arbejder med it i deres hverdag, men som ikke er uddannede it-specialister. De skal således understøtte, at generelle sikkerhedskompetencer i befolkningen øges.

Formålet med udviklingen af efteruddannelsestilbud til generalister er således at bidrage til, at alle i befolkningen kan få tilstrækkelige kompetencer til at kunne anvende it i deres arbejde på en sikker og hensigtsmæssig måde.

Uddannelses- og Forskningsministeriet giver med dette opslag tilskud til udviklingen af voksen- og efteruddannelsestilbud inden for it-sikkerhed til generalister. Der udmøntes en særbevilling på op til 1,5 millioner kroner (eksklusive eventuel medfinansiering fra deltagende institutioner). Ansøgninger behandles i åben konkurrence efter vurderingskriterierne beskrevet i opslaget.

Ansøger

Ansøger skal være en eller flere offentligt anerkendte videregående uddannelsesinstitutioner: Erhvervsakademier, professionshøjskoler, maritime uddannelsesinstitutioner, universiteter eller kunstneriske uddannelsesinstitutioner.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen er den 14. november 2018 kl. 12.00

Ansøgninger skal sendes til på mail til Julie Nolsøe Helles, tlf. 72 31 82 79, e-mail: jnh@ufm.dk

Styrelsen for Forskning og Uddannelse forventer at give tilsagn om bevilling efter dette opslag inden udgangen af december 2018. Bevillingen tildeles den ansøgende institution/primære bevillingsmodtager ved ansøgninger med flere institutioner.

Kontakt

Julie Nolsøe Bendix Kirkegaard
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 79
Email: jnh@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024