Gå til indhold

Hjælp Andreas Mogensen med at finde på et navn til sin nye mission

Andreas Mogensen skal på mission til ISS i seks måneder fra juli 2023! Han har nu brug for din hjælp til at finde et navn til sin nye mission. Forslaget skal begrundes og relatere til formålet med missionen. Deadline for indsendelse af forslag: 15. maj 2022

Den europæiske rumorganisation, ESA annoncerede den 24. marts 2022, at Andreas Mogensen skal på sin anden mission til den internationale rumstation, ISS. Missionen er planlagt til at vare seks måneder og med opsendelse i juli 2023 med SpaceX 7 Crew Dragon fra Kennedy Space Center. Andreas Mogensen bliver pilot på Crew Dragon og del af en international besætning på fire.

Andreas ønsker nu kreative forslag til et navn på sin mission, der også vil byde på forskning og teknologidemonstration – også efter forslag fra danske forskere. Siden Andreas første mission i 2015 er det europæiske Columbus laboratorium blevet opgraderet, så der bliver mulighed for endnu flere forsøg. Der bliver bl.a. installeret en ny 3D printer, der skal gøre os klogere på 3 D print i rummet – en teknologi som bliver helt nødvendig for bæredygtige missioner længere ud i rummet.

Rummet spiller allerede en meget stor rolle via jordobservation ift. at afdække klimaforandringerne, og flere grønne temaer er også vigtige udfordringer for missioner til Månen og Mars. Det gælder ikke mindst inden for byggeri og materialer, energi og brændstoffer, affald og genbrug, klimavenlige fødevarer, rent vand og ren luft. Missionen repræsenterer derfor en unik mulighed for at demonstrere sammenhængen mellem den grønne omstilling på Jorden, FN’s verdensmål og udviklingen og test af nye teknologier til et miljø, der stiller ekstreme krav til genbrug og ressourceoptimering.

Andreas Mogensen har siden januar 2022 trænet aktivt til sin næste mission i juli 2023. Træningen er først og fremmest fokuseret på de tekniske systemer på rumstationen. Det gælder life-support, radio-, computer-, styring- og kontrolsystemer osv. For Andreas Mogensen handler det om at genopfriske viden fra sin tidligere træning og ophold på rumstationen. Han skal kunne alle diverse systemer og reparere dem, hvis de går i stykker.

En stor del af træningen kommer til at omfatte flyvning i SpaceX Crew Dragon, som for Andreas Mogensen er et helt nyt rumskib, som han skal kunne styre som pilot. Derudover er Andreas Mogensen begyndt at genoptræne rumvandring og styring af ISS’ 17-meter lange robotarm.

Alt det kan du have I baghovedet, når du foreslår et navn til Andreas Mogensen nye mission. Dit forslag skal relatere sig til formålet med missionen, det skal være kort og også give mening internationalt. Det må ikke være et personnavn med mindre det har en mytologisk eller symbolsk betydning. ESA vil på baggrund af vinderforslaget designe et mission patch.

Vinderen inviteres til Royal Arena i København og kan se frem til en helt særlig VIP-pakke til showet ´Ilan Eshkeri’s Space Station Earth´ d. 17. august 2022. Her vil Andreas Mogensen sammen med vinderen offentliggøre navn og patch til sin mission.

Du skal med dit forslag sende en forklaring på, hvorfor du stiller netop det forslag, og hvad navnet skal symbolisere (skriv max én side). Send dit fulde navn og email.

Med indsendelsen af dit forslag gælder desuden:

  • Du giver ESA ret til at offentliggøre dit navn og overgiver alle rettigheder til at bruge navnet til missionen, som beskrevet i denne indkaldelse og til alle andre formål i forhold til ESA’s kommunikation om missionen.
  • Du garanterer, at du ikke har kopieret ideen fra andres originale arbejde. ESA og UFM har ikke ansvar for at verificere originaliteten af forslaget.
  • Space Exploration Danmark partnere, ESA ansatte og deres familier kan ikke deltage i denne konkurrence.

Forslag til navne vurderes og udvælges af Andreas Mogensen i samarbejde med Space Exploration Danmark.

Send dit forslag senest 15. maj 2022 til . Skriv "Navn på mission" i emnefeltet. 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 03. januar 2024