Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Tilskud til forskning og innovation Opslag 2022 Indstil forskere til Forskningskommunikationsprisen 2023

Indstil forskere til Forskningskommunikationsprisen 2023

Igen i år deler Uddannelses-og Forskningsministeriet en hæderspris ud til en forsker, der er dygtig til at formidle. Alle kan indstille en forsker. Fristen for indstillinger er fredag den 16. december 2022, kl. 12.00.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år en forskningskommunikationspris til en forsker eller en gruppe af forskere, der har en skarp sans for levende og præcis formidling, og som gør en særlig indsats for at kommunikere deres forskning til en bredere offentlighed.

Prisen overrækkes i forbindelse med Forskningens Døgn i uge 17 2023. Med prisen følger en personlig hæderspris på 200.000 kr.

Både privatansatte og offentligt ansatte forskere kan indstilles til prisen. Forskerne skal være anerkendte forskere. Der stilles ingen krav til forskernes fagområde.

Alle kan indstille en forsker. Man kan ikke indstille sig selv. Før man indstiller en forsker, skal vedkommende have givet sin accept.

Fristen for at indstille en kandidat er den 16. december 2022, kl. 12.

Betingelser og proces

Find de samlede betingelser og en vejledning til indstillingsprocessen i: 

Har du spørgsmål til opslaget, kontakt chefkonsulent Lotte Skov Holm på  eller 7231 8075.


Om Forskningskommunikationsprisen

Uddannelses- og forskningsministeren har uddelt Forskningskommunikationsprisen siden 2004. Senest er prisen gået til professor Michael Bang Petersen og professor Lone Simonsen.

Michael Bang Petersen modtager prisen i 2022

Foto: Professor i statskundskab Michael Bang Petersen (t.h.) ved overrækkelsen af Forskningskommunikationsprisen 2022. (Fotograf: Søren Kjeldgaard.)

Prismodtager 2021 Lone Simonsen

Foto: Epidemiolog og professor Lone Simonsen modtager forskningskommunikationsprisen i 2021. (Fotograf: Søren Kjeldgaard)

Senest opdateret 09. november 2022