Gå til indhold

Søg støtte: 16,5 millioner kroner målrettes udvikling af rumrelateret teknologi

Har din virksomhed eller forskningsinstitution en god ide til udviklingen af innovativ, rumrelateret teknologi, så er der nu midler og støtte at hente til at få projektet ført ud i livet gennem European Space Agency’s (ESA) teknologiprogram for generel teknologiudvikling (GSTP).

OBS: Opslaget er udløbet

Dette års GSTP opslag er til jer, der enten har en ide til Danmarks næste store rumrelaterede teknologiprojekt, til jer der via et de-risk projekt vil undersøge om det giver mening at gå videre med en teknologiudvikling, og til jer der grundet en udforudset situation, er nødsaget til at tilføre jeres eksisterende GSTP-projekt flere midler. 

Samlet bliver disse typer af projekter støttet med 16,5 millioner kroner i Danmark i 2022 igennem ESA's teknologiprogram for generel teknologiudvikling (GSTP). Midlerne er målrettet alle danske virksomheder og forskningsinstitutioner, som vil udvikle teknologi til upstream-segmentet på rumområdet. 

I år ønsker Uddannelses- og Forskningsstyrelsen via GSTP at støtte et til to større teknologiudviklingsprojekter inden for rammen af opslaget. Ligeledes ønskes det inden for samme ramme at støtte mindre de-risk udviklingsprojekter, der maksimalt kan koste 200.000 Euro. Begge typer af projekter der med fordel, men ikke nødvendigvis, kan være inden for tematikker som robotteknologi, kunstig intelligens, nanosatellitter og cybersikkerhed. 

Eksempler på tidligere GSTP-projekter

  • GOMX-5: Udvikling af nanosatellitter i LEO
  • Water Recovery Unit: Udvikling af system der omdanner kondens og urin til drikbart vand
  • Cleanspace & Competitiveness in Power Electronics: Udvikling af en satellit-batteri-løsning

Ansøgere til et stort teknologiudviklingsprojekt eller et de-risk projekt skal indsende en anmodning om støttebrev seneste d. 1. september 2022. En reel ansøgning til ESA skal først foreligge d.15. november.

Ansøgere, der grundet en uforudset situation vil søge om yderligere midler til eksisterende projekter, kan søge løbende, indtil Styrelsen har udtømt sin pulje af midler.

Læs mere om opslagets muligheder, ansøgningskrav og -proces i linksne herunder, hvor den danske rumstrategi også kan findes. 

Spørgsmål til dette års GSTP-opslag kan rettes til Dennis Jorch Dehn Kristensen på djdk@ufm.dk eller 7231 8877, eller Jonathan Tornbjerg Millant på jotm@ufm.dk eller 7231 7976.

Kontakt

Dennis Jorch Dehn Kristensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 77
Email: djdk@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 03. januar 2024