Gå til indhold

Indstil forskere til Forskningskommunikationsprisen 2024

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler en hæderspris til en forsker, der er dygtig til at formidle. Alle kan indstille en forsker. Fristen for indstillinger er onsdag den 13. december 2023, kl. 12.00.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år en forskningskommunikationspris til en forsker eller en gruppe af forskere, der har en skarp sans for levende og præcis formidling, og som gør en særlig indsats for at kommunikere deres forskning til en bredere offentlighed.

Prisen overrækkes i forbindelse med Forskningens Døgn i uge 17 2024. Med prisen følger en personlig hæderspris på 200.000 kr.

Både privatansatte og offentligt ansatte forskere kan indstilles til prisen. Forskerne skal være anerkendte forskere. Der stilles ingen krav til forskernes fagområde.

Alle kan indstille en forsker. Man kan ikke indstille sig selv. Før man indstiller en forsker, skal vedkommende have givet sin accept.

Fristen for at indstille en kandidat er onsdag den 13. december 2023, kl. 12.

Betingelser og proces

Find de samlede betingelser og en vejledning til indstillingsprocessen i: 

Har du spørgsmål til opslaget, kontakt chefkonsulent Lotte Skov Holm på forsk@ufm.dk eller 7231 8075.

Om Forskningskommunikationsprisen

Uddannelses- og forskningsministeren har uddelt Forskningskommunikationsprisen siden 2004. Senest er prisen gået til seniorforsker Flemming Splidsboel Hansen fra Dansk Institut for Internationale Studier og professor Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet.

Flemming Splidsboel_Forskningskommunikationsprisen 2023.jpg
Seniorforsker Flemming Splidsboel Hansen ved overrækkelsen af Forskningskommunikationsprisen 2023. Foto: Søren Kjeldgaard.

Michael Bang Petersen_Forskningskommunikationspris 2022.jpg
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen ved overrækkelsen af Forskningskommunikationsprisen 2022. Foto: Søren Kjeldgaard.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024