Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2011 Analyse af resultater af forskningsbevillinger fra Det Strategiske Forskningsråd

Analyse af resultater af forskningsbevillinger fra Det Strategiske Forskningsråd

Forsideillustrations tekst mangler
Det Strategiske Forskningsråd har i september 2011 igangsat en mindre effektanalyse af afsluttede bevillinger med henblik på fortsat at sætte fokus på og forsøge at dokumentere effekten af den strategiske forsknings bidrag til velfærd og vækst.
: 01. november 2011
: Det Strategiske Forskningsråd
: 2011
: 55

Om publikationen

Det Strategiske Forskningsråd har i samarbejde med TNS Gallup udarbejdet en effektanalyse af afsluttede bevillinger fra Det Strategiske Forskningsråd.

Analysen er foretaget som to spørgeskemaundersøgelser til henholdsvis bevillingshavere og virksomhedsdeltagere i alle afsluttede bevillinger, dog ikke særlige SMV-ordninger, netværksbevillinger o.l., da de adskiller sig meget fra de typiske bevillinger.

Analysen viser, at strategisk forskning er tværfaglig og styrker både grund- og anvendelsesorienteret forskning. Desuden skaber strategisk forskning mere samarbejde med virksomheder om forskning, mere samarbejde mellem danske forskningsmiljøer samt mere internationalt forskningssamarbejde.

Endvidere bidrager strategisk forskning til kommercialisering hos deltagerne fra forskningsinstitutioner, samt øger virksomhedernes generelle videnopbygning og konkurrenceevne. Endelig har strategisk forskning en betydelig effekt på universitetsuddannelserne og bidrager til at forbedre offentlige serviceydelser. Hovedtendensen i resultaterne er på linje med tidligere målinger af effekten af strategisk forskning.

Senest opdateret 13. august 2015