Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2011 Redegørelse om akkrediteringssystemet

Redegørelse om akkrediteringssystemet

Forsideillustrations tekst mangler
I redegørelsen om akkrediteringssystemet gennemgås de hidtidige erfaringer med akkreditering på de videregående uddannelser.
: 13. april 2011
: Videnskabsministeriet
: 13

Redegørelse om akkrediteringssystemet (Html)

Om publikationen

I marts 2007 vedtog Folketinget indførelsen af akkreditering af de videregående uddannelser i Danmark og oprettelsen af en uafhængig akkrediteringsinstitution.

Af bemærkningerne til lov om Akkrediteringsinstitutionen for videregående uddannelser fremgår det, at videnskabsministeren efter fem år vil give Folketinget en redegørelse på baggrund af en evaluering af Akkrediteringsinstitutionen og dennes virksomhed, herunder samspillet med andre aktører og sammenhængen i det samlede danske kvalitetssikringssystem for de videregående uddannelser på Videnskabsministeriets, Undervisningsministeriets og Kulturministeriets område.

På baggrund af de hidtidige erfaringer med akkreditering, den debat der har været om akkrediteringssystemet samt den eksterne evaluering af Akkrediteringsinstitutionen på Videnskabsministeriets område, har videnskabsministeren besluttet at fremrykke fremsættelsen af redegørelsen om akkrediteringssystemet.

Det er hensigten, at redegørelsen kan danne baggrund for politiske overvejelser om den fremtidige indretning af akkrediteringssystemet.

Publikationen er ikke trykt, den findes kun elektronisk som HTML- og PDF-fil.

Senest opdateret 25. september 2015