Gå til indhold

Kvalitetssikring og kvalifikationsrammer – rapport fra europæisk konference

Hvordan kan kvalifikationsrammer og kvalitetssikringssystemer spille sammen? Det belyses i rapport fra europæisk konference.

Rapporten Quality Assurance in Qualifications FrameworksDen irske myndighed Quality and Qualifications Ireland (QQI) var sidste år vært for en europæisk konference under overskriften “Quality Assurance in Qualifications Frameworks”. Nu har QQI udgivet en grundig rapport, hvor de, der ikke var med i Dublin i marts 2013, kan få glæde af konferencens indhold.

Formålet med konferencen var at udforske, hvordan kvalifikationsrammer og kvalitetssikringssystemer bedst kan spille sammen på nationalt og europæisk plan. Konferencen gik i dybden med fire temaer:

  • Hvordan integreres kvalitetssikring og kvalifikationsrammer for at forbedre uddannelsessystemerne?
  • Hvordan bruges kvalitetssikring og kvalifikationsrammer til at øge uddannelsernes arbejdsmarkedsrelevans?
  • Hvordan kan kvalitetssikring og kvalifikationsrammer letter valideringen af ikke-formel og uformel læring?
  • Hvordan fremmer man tilliden til europæiske uddannelseskvalifikationer globalt?

På baggrund af to dages oplæg og diskussioner nåede de 150 delegerede fra 35 lande frem til en erklæring, som er blevet spillet ind i det videre arbejde på europæisk og nationalt plan.

Konferencen opfordrede blandt andet til at styrke de fælles principper for kvalitetssikring, idet stærke kvalitetssikringssystemer er en forudsætning for, at kvalifikationsrammerne kan styrke den gensidige tillid til hinandens uddannelser.

Rapporten gengiver over 135 sider de skriftlige indlæg op til konferencen, de mundtlige indlæg på konferencen samt konferencens konklusioner.

 

Kontakt

Allan Bruun Pedersen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 58
Email: abp@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 18. februar 2019