Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Indsatsområder Unges trivsel skal styrkes

Unges trivsel skal styrkes

Topbillede
Jo bedre man trives, desto bedre mulighed har man for at lære og udvikle sig. Men alt for mange unge under uddannelse mistrives - i deres liv, såvel som på deres uddannelser. Derfor har regeringen et særligt fokus på at forbedre unges trivsel. Læs om indsatserne her.

Flere og flere studerende på de videregående uddannelser angiver, at de føler sig stressede og ensomme.  God trivsel er ikke noget, der kan overlades til den enkelte. Politikere, uddannelsesinstitutioner og samfund har et fælles ansvar for at skabe gode rammer på uddannelserne, hvor unge kan trives, udfolde deres potentiale og leve gode studieliv. 

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har unges trivsel som et særligt indsatsområde, og har igangsat en række initiativer, som vil blive fulgt op af yderligere indsatser fremefter. På denne side samles information om indsatser, nyheder, arrangementer mv.


Topmøde om unges trivsel

80 interessenter, organisationer, brancher og unge deltog i november 2020 i digitalt topmøde om unges trivsel under COVID-19.  Ane Halsboe-Jørgensen og kulturministeren var værter for mødet.

Idékatalog 'Trivsel & fællesskab'

Idékataloget er resultatet af topmødet om unges trivsel under COVID-19, og indeholder centrale budskaber fra deltagerne og idéer til indsatser og konkrete aktiviteter samt forslag til nye måder at mødes og inddrage unge på.

Råd til studerende

Den aktuelle COVID-19 situation er en særlig udfordring for studerende.  Se vores 5 råd til, hvordan du som studerende nemmere kommer igennem denne situation, og links til, hvor man kan få hjælp .

Webinarer om trivsel

Se program, taler og oplæg fra webinarer om unges trivsel, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har afholdt:

Senest opdateret 23. januar 2021