Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Internationalisering Regeringens strategier for internationalisering Statistik og analyser Flere og flere studerende rejser ind og ud af Danmark

Flere og flere studerende rejser ind og ud af Danmark

Efter en periode, hvor færre danske studerende var interesserede i at læse i udlandet, ser udviklingen nu for alvor ud til at være vendt. Samtidig kommer der stadig flere internationale studerende til Danmark på udvekslingsophold eller for at læse en hel uddannelse.

Det fremgår af Mobilitetsstatistik for de videregående uddannelser 2009/10, som Styrelsen for International Uddannelse netop har offentliggjort som en netpublikation. Mobilitetsstatistikken, der omfatter alle videregående uddannelser, belyser de danske studerendes studier i udlandet og de internationale studerende i Danmark.

Stadigt flere danskere har mod på udlandet

Antallet af danske studerende, der tager et studieophold i udlandet eller læser en hel uddannelse på en udenlandsk uddannelsesinstitution, er stigende. Fra 2008/09 til 2009/10 er antallet af danske udvekslingsstuderende steget med 9 pct. Det hænger i høj grad sammen med, at antallet af danske studerende, der tager på studieophold i udlandet med tilskud fra Erasmus-programmet, er stigende.

I 2009/10 rejste 2.416 danske studerende ud med tilskud fra Erasmus-programmet, svarende til en stigning på 14 pct. i forhold til 2008/09. Stigningen skyldes en vækst i antallet af studerende på praktikophold. Desuden er antallet af danske studerende som tager på studieophold i udlandet med udlandsstipendium fordoblet i forhold til året før.

Udlandsstipendier sætter turbo på dansk mobilitet

Antallet af danskere, der tager en hel uddannelse i udlandet, er også steget med 9 pct. Indførelsen af udlandsstipendieordningen i 2008, der giver danske studerende mulighed for at få studieafgiften dækket på udenlandske uddannelsesinstitutioner, har uden tvivl fået flere danske studerende til at rejse ud.

Danmark tiltrækker flere internationale studerende

Danmark er et attraktivt studieland, og der kommer stadig flere internationale studerende til Danmark. Fra 2008/09 til 2009/10 er antallet af internationale studerende, der tager et studieophold i Danmark eller læser en hel uddannelse på en dansk uddannelsesinstitution, steget med 16 pct.

Antallet af internationale udvekslingsstuderende er steget med 10 pct., mens antallet af internationale studerende, der tager en hel uddannelse i Danmark, er steget med 20 pct. Antallet af internationale studerende i Danmark er steget med 40 pct. siden 2006/07.

Danske studerende i udlandet og internationale studerende i Danmark. Antal personer 2009/10

Danske studerende i udlandet Internationale studerende i Danmark
Udvekslingsstuderende  6.351  8.678
Studerende på en hel uddannelse  3.474  15.807
I alt  9.825

24.485

 

Senest opdateret 15. januar 2013