Gå til indhold

Seminar: Mediekendskab som nøglefærdighed i det moderne liv

Det tjekkiske Erasmus+-kontor inviterer til seminar og diskussionsworkshops for erfarne og mindre erfarne projektkoordinatorer fra skoleområdet med interesse for emner som mediekendskab og misinformation.
  • Tid og sted
  • Hvornår 03. oktober 2022 til 05. oktober 2022
  • Hvor Tjekkiet, Prag

Målgruppe

Erfarne og mindre erfarne projektkoordinatorer, som er interesserede i at realisere Erasmus+-projekter, der omhandler mediekendskab og/eller misinformation, og som arbejder inden for skoleområdet med undervisning af børn mellem 11-16 år.

Formål

Information har aldrig været så tilgængelig som nu vores tid og giver både store muligheder og store udfordringer. Især unge kan være sårbare over for fænomener som misinformation og fake news.

På seminaret vil der være fokus på disse udfordringer, og hvordan internationalt samarbejde kan afbøde dem. Der lægges vægt på diskussioner blandt deltagerne i forskellige workshops, hvor praksis kan deles og projektideer udvikles, der relaterer sig til emner om mediekundskab og misinformation. Eksisterende god praksis i Erasmus+ og eTwinning vil blive introduceret. Der kan forventes interaktive workshops med repræsentanter for institutionseksperter i emnet. 

Deltagerne kan forvente:

  • At få inspiration og motivation til nye projekter i Erasmus+
  • At få kontakt til mulige projektpartnere
  • At få nye værktøjer til undervisning af unge elever inden for kritisk tænkning og mediekendskab

Praktisk

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har mulighed for at tilmelde 3 deltagere til seminaret. For at komme i betragtning skal du udfylde nedenstående ansøgningsskema, hvor du kort begrunder din motivation for at deltage.

Udgifter dækkes af Erasmus+-programmet.

Der er ankomst 2. oktober.2022 og afgang 6. oktober 2022.

Seminaret afvikles på engelsk.

Ansøgning

Der er ansøgningsfrist den 30. juni 2022.

Ansøg om at deltage i seminaret nederst på SALTOs hjemmeside. Bemærk, at du skal oprette dig som bruger, hvis det er første gang, du skal tilmelde dig et seminar via SALTO:

Afsendere

Senest opdateret 20. marts 2023