Gå til indhold

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe

EPALE er et åbent og interaktivt læringsrum for dig, som arbejder med voksenuddannelse samt læring for voksne. EPALE giver dig mulighed for at finde vidensressourcer og være i kontakt med europæiske kollegaer med henblik på at udveksle viden, drøfte relevante temaer eller etablere samarbejdsaftaler.

Grafik med EPALE

Alt hvad der er værd at vide om voksenlæring og voksenuddannelse samlet ét sted

EPALE er en digital platform, som tilbyder dig viden, nyheder, oversigt over arrangementer og kurser og aktuelle debatter om voksenundervisning, voksenlæring, almen og erhvervsrettet voksenuddannelse samt folkeoplysning i Europa.

EPALE er et centralt referencepunkt og virtuelt mødested for uddannelsesudbydere, beslutningstagere og andre aktører på alle niveauer inden for det brede felt for voksenuddannelse, voksenlæring og folkeoplysning i Europa. Hensigten er at udveksle, fremme og fremvise god praksis inden for voksenundervisning og folkeoplysning gennem debatter, sparring samt videns- og erfaringsudveksling, men i lige så høj grad gennem et omfattende vidensbibliotek. Målsætningen for EPALE er således at favne hele det brede felt for voksenuddannelse og folkeoplysning og fungere som et fælles referencepunkt for faglig udvikling og sparring.

Indholdet på EPALE produceres af fageksperter, brugerne og af 35 udpegede europæiske nationale kontorer, så du kan finde fagligt materiale, nyheder og information om samt invitationer til faglige arrangementer på en lang række sprog.  Det er Styrelsen for Forskning og Uddannelse, der er dansk national support service for EPALE.


Sådan tilmelder du dig EPALE

Det er gratis og uforpligtende at være medlem af EPALE og dermed få glæde af alle de muligheder og vidensressourcer, EPALE tilbyder. Tilmelding foregår enkelt og hurtigt ved at udfylde en simpel tilmeldingsformular online.

Hvad får du ud af at benytte EPALE?

På EPALE får du blandt andet adgang til:

Partnersøgning, hvilket kan være relevant for at finde stærke samarbejdspartnere til at drøfte metoder, viden og praksis med, men også ved etablering af projektpartnerskaber f.eks. i forbindelse med en ansøgning til Erasmus+: Almen voksenuddannelse og folkeoplysning.

Aktivitetskalender, som tilbyder dig en samlet oversigt over større begivenheder, uddannelsesmuligheder såsom kurser, webinarer og seminarer samt konferencer inden for almen voksenuddannelse, voksenlæring og folkeoplysning i Europa.

Nyhedsopdateringer og blogindlæg om f.eks. den politiske udvikling, nye initiativer, finansiering og andre aktuelle emner samt vigtige tendenser, som vedrører voksenundervisning, voksenlæring, almen og erhvervsrettet voksenuddannelse samt folkeoplysning.

Netværksfora, hvor du kan udveksle erfaring, drøfte praksis og metoder og dele faglig viden med dine kollegaer på både nationalt og internationalt plan.

Ressourcecenter, hvor du f.eks. kan finde rapporter, undersøgelser og publikationer.

Nordisk Portal, hvor du finder indhold og baggrundsviden om voksenuddannelse og folkeoplysning i de nordiske lande.

Hvem kan du møde på EPALE?

Målgruppen for EPALE er alle, som beskæftiger sig med almen og erhvervsrettet voksenuddannelse, voksenlæring og folkeoplysning - både på det formelle, ikke-formelle og uformelle plan, såsom uddannelsesudbydere, voksenuddannelsesorganisationer, folkeoplysende foreninger og frivillighedsorganisationer, men er også åbent for beslutningstagere, forskere og andre aktører inden for det brede voksenuddannelsesfelt, som kan bidrage med viden og nyheder fra området og deltage i debatter. 

Formålet med EPALE

Hensigten med EPALE er at samle alle organisationer inden for voksenuddannelse, voksenlæring og folkeoplysning i Europa og skabe et fælles rum for erfaringsudveksling, vidensdeling og nyhedsopdatering. 

EPALE samler viden, idéer, kompetencer og nyheder inden for sektoren ét sted i ét stærkt netværk mellem dig og dine kollegaer.

EPALE er finansieret med støtte fra Europa-Kommissionen og blev lanceret i efteråret 2014.


 

Kontakt

Emil Thirup-Sorknæs
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 18
Email: ets@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 16. april 2024

Afsendere