Gå til indhold

Internationale samarbejdsprojekter og kapacitetsopbygning

Almennyttige foreninger og organisationer, der arbejder med idræt, kan søge om tilskud til internationale samarbejdsprojekter og kapacitetsopbygning.

Samarbejdsprojekter og kapacitetsopbygning

Hvad kan der søges tilskud til?

Europa-Kommissionen administrerer en række aktioner på idrætsområdet, som skal søges direkte via det relevante kontor i Bruxelles. Det er herigennem muligt at søge om tilskud til: 

  • Idrætspartnerskaber (Cooperation partnerships in the field of sport), der involverer mindst tre forskellige organisationer fra tre forskellige programlande

  • Små idrætspartnerskaber (Small-scale partnerships in the field of sports), der involverer mindst to forskellige organisationer fra to forskellige programlande

  • Almennyttige europæiske idrætsarrangementer med deltagere fra mellem minimum 3 og maksimum 10 forskellige programlande. De kan enten omfatte lokale europæiske aktiviteter, som finder sted i de enkelte programlande, eller europæiske aktiviteter, som finder sted i ét af landene

  • Kapacitetsopbygningsprojekter (Capacity building in the field of sport) er tværnationale samarbejder baseret på multilaterale partnerskaber mellem idrætsorganisationer i Erasmus+-programlande og udvalgte partnerlande i hele verden. 

Aktiviteterne kan eksempelvis:

  • adressere en række af idrættens udfordringer, såsom doping, matchfixing og krænkelse af menneskerettigheder, arbejde med god forvaltningsskik
  • udvikle og forbedre karriereprogrammer for atleter
  • fremme frivilligt arbejde og social inklusion inden for idrættens verden og særligt inden for breddeidrætten

Det samlede projekt kan vare mellem et og tre år. De forskellige aktiviteter afvikles inden for den aftalte projektperiode.

Hvilke aktiviteter støttes?

Store og små idrætspartnerskaber

Idrætspartnerskaber kan søge om tilskud til projekter, der eksempelvis fokuserer på et eller flere af følgende områder:

  • Encouraging the participation in sport and physical activity
  • Promoting integrity and values in sport
  • Promoting education in and through sport
  • Combating violence and tackling racism, discrimination and intolerance in sport and tackling violent radicalisation

De konkrete aktiviteter inden for både store og små idrætspartnerskaber kan være netværksdannelse, videndelingsinitiativer, fælles udvikling af uddannelsesværktøjer, kampagnevirksomhed i forhold til bestemte emner, indsamling af data samt brobygning mellem idrætsområdet og en række andre felter – herunder sundhedssektoren, uddannelsessektoren og ungdomsområdet. Konferencer, seminarer og andre events kan indgå, hvis de fremmer ovenstående mål.

Almennyttige europæiske idrætsarrangementer

Partnerskaber om almennyttige europæiske idrætsarrangementer kan søge om tilskud til idrætsarrangementer, der fokuserer på et eller flere af følgende områder:

  • Frivillighed inden for idrætten
  • Social inklusion gennem idræt, herunder især inklusion af personer med handicap
  • Bekæmpelse af diskrimination, herunder ligestilling mellem køn i idrætten
  • Tilskyndelse til sund livsstil for alle, herunder implementering af The European Week of Sport 

De konkrete aktiviteter relateret til almennyttige europæiske idrætsarrangementer kan eksempelvis være forberedelse og organisering af et arrangement, organisering af uddannelsesaktiviteter for atleter, trænere, arrangører og frivillige forud for arrangementet, organisering af aktiviteter i tilknytning til idrætsarrangement (seminarer, konferencer), implementering af efterfølgende aktiviteter (evalueringer, udkast til fremtidige planer) eller kommunikationsaktiviteter med forbindelse til arrangementets tema.

Kapacitetsopbygningsprojekter

Kapacitetsopbygningsprojekterne har til formål at støtte sportsaktiviteter og -politikker som et middel til at fremme værdier og som et uddannelsesværktøj til at fremme enkeltpersoners personlige og sociale udvikling.

Projektaktiviteter skal udføres i overensstemmelse med et eller flere af nedenstående tematiske områder: 

  1. promovering af fælles værdier, antidiskrimination og ligestilling 
  2. øget inklusion af marginaliserede grupper 
  3. forsoning i post-konfliktområder

Der kan på den baggrund søges støtte til en bredt omfang af samarbejder, netværk, udveksling, sportsaktiviteter, læringsmetoder, kommunikation og andre aktiviteter. 

    Hvem kan søge?

    Idrætsorganisationer samt enhver offentlig eller privat non-profit organisation med beføjelser, særlig interesse eller ekspertise inden for idrættens verden kan ansøge.

    Én organisation søger på vegne af alle partnere i den konkrete aktivitet. 

    Ansøgningsfrist

    Ansøgningsfrist: 5. marts 2024 kl. 17.00. Der er ingen aktuel frist. 

    Partnerskabet ansøger om tilskud direkte hos the Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) i Bruxelles.

      Hvor finder jeg mere information?

      Læs mere om tilskudsmulighederne inden for idræt via Europa-Kommissionens hjemmeside. 

      Du kan også læse mere om indholdet i aktiviteter inden for idræt i programguiden for Erasmus+. 

      Kontakt

      Ditte Lauritzen Mwakalukwa
      Fuldmægtig
      Tlf.: +45 72 31 83 06
      Email: dlm@ufm.dk

      Handlinger tilknyttet webside

      Senest opdateret 06. marts 2024