Gå til indhold

Erasmus+: Jean Monnet-Programmet

Jean Monnet-programmet giver tilskud til videregående uddannelsesinstitutioner og grupper af professorer og forskere fra hele verden, der specialiserer sig i feltet europæisk integration.
Kontakt
Lisbet Crone Markussen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 56
Email: lcm@ufm.dk

Hvad

Jean Monnet-programmet giver tilskud til videregående uddannelsesinstitutioner, professorer og forskere fra hele verden, der specialiserer sig i feltet europæisk integration. Formålet er at fremme kvalitet i undervisning og forskning inden for EU-studier i hele verden samt skabe dialog mellem den akademiske- og den politiske verden, med særligt henblik på at forbedre forvaltningen af EU-politikker.

Hvem

Videregående uddannelsesinstitutioner, organisationer der arbejder inden for feltet europæisk integration samt forskere og professorer i EU-studier fra hele verden. 

Hvordan

Videregående uddannelsesinstitutioner, forskere og professorer der ønsker at søge om tilskud, skal ansøge gennem Education, Audiovisual and Culture Executive Agency i Brussels. Nedenfor kan du finde mere information om ansøgningsprocessen.

Tilskud og ansøgning

Aktiviteter

Erasmus+: Jean Monnet-Programmet giver mulighed for tilskud til en lang række af aktiviteter:

 • Undervisningsophold, fx som gæsteunderviser
 • Deltagelse i konferencer og workshops med et klart europæisk perspektiv.
 • Forskning i EU-studier
 • Fremme debat og udveksling af viden om EU
 • Publicering inden for EU-studier

Europæisk udviklingsplan

Grundlaget for ansøgningen er en såkaldt Europæisk Udviklingsplan. Det betyder, at den ansøgende skal kunne identificere et udviklings- og internationaliseringsbehov. Jean Monnet-Programmet giver mulighed for at styrke kvaliteten af EU-studier, der omfatter studiet af Europa i sin helhed, men med særlig vægt på den europæiske integrationsproces i både de interne og eksterne aspekter. Dette omfatter også EU 's rolle i en globaliseret verden. Det ønskes med tilskuddet, ligeledes, at fremme et aktivt medborgerskab i Europa og en dialog mellem mennesker og kulturer.

Aktivitetens varighed

Det samlede forløb strækker sig over en periode på 3 år. Forskere og professorer der er ansat på et undervisningsophold forpligter sig til at undervise i enten minimum 40- eller 90 timer per akademisk år, afhængig af programmet. 

Ansøgningsfrist

Næste ansøgningsfrist er i februar 2021.

Læs før du søger

Til brug for din ansøgning får du også brug for at nærlæse Erasmus+ programguidens afsnit: ”Jean Monnet Activities” på s. 200-230.

Der kan ansøges om tilskud gennem nedenstående programmer:

 • Jean Monnet Modules
 • Jean Monnet Chairs
 • Jean Monnet Centres of Excellence
 • Jean Monnet Support to Institutions and Associations
 • Jean Monnet Networks
 • Jean Monnet Projects

Dansk deltagelse i godkendte Jean Monneet programmer


I 2020 deltager danske institutioner i 1 af de godkendte Jean Monnet programmer: Oplysningsforbundet Demokrati i Europa er koordinator for "A new strategy for Europe".

Inspiration og projektresultater

Information om projekter, der har modtaget tilskud.

 

Senest opdateret 18. august 2020