Gå til indhold

Konkurrence for erhvervsskoleelever: Fortæl om dit praktikophold i udlandet

18. maj 2021
Optag og klip en 3-minutters film eller skriv en historie om dit praktikophold i udlandet og deltag i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens PIU-konkurrence. Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste historier og film.Film: Sidste års 1. præmie i filmkonkurrencen gik til Mia Rewitz. 

Mens Mia arbejdede som gartner i USA, stod Rasmus i lære som bygningssnedker i Canada, og på en restaurant i Grønland var Elisabeth i praktik som kok. I 2020 var de alle blandt vinderne af årets PIU-konkurrence for deres tekst- og filmbidrag om deres udlandsophold. Nu udskriver Uddannelses- og Forskningsstyrelsen igen en konkurrence, hvor elever fra erhvervsuddannelserne kan indsende deres praktikoplevelser fra udlandet i enten tekst eller billeder.

Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste bidrag. Frist for indsendelse af film eller historie er mandag 5. oktober 2021.

Alle elever, der er eller har været i praktik i udlandet med tilskud fra PIU-ordningen, kan deltage i konkurrencen.

De bedste film og historier bliver offentliggjort og præmieret på en konference d. 25. november 2021 i DGI Byen i København.

På trods af corona

PIU - Praktik i Udlandet - er et dansk mobilitetsprogram. PIU-ordningen giver økonomisk støtte til praktikophold i udlandet for elever i erhvervsuddannelserne. På opholdene får eleverne oplæring og praktisk arbejdserfaring inden for deres fag og oplever at bo og være i en virksomhed i udlandet i en kortere eller længere periode.

Op mod 1.500 elever fra erhvervsuddannelserne tager årligt på et praktikophold i udlandet med tilskud fra PIU-ordningen. I 2020 var det tal dog væsentligt lavere pga. pandemien.

Den årlige PIU-konkurrence er med til at vise, hvad man kan få ud af et praktikophold i udlandet og skal motivere flere unge til at bruge PIU-ordningen som et led i deres uddannelse.

Kontakt

Lise Frank
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 88 73
Email: lifr@ufm.dk
Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside