Gå til indhold

Danske institutioner vil igen i år blive hædret med European Innovative Teaching Award (EITA)

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, der uddeler den europæiske EITA-pris i Danmark, udpeger i den kommende tid de Erasmus+-projekter, der på skole- og erhvervsuddannelsesområdet har udmærket sig særligt kreativt, grønt og inkluderende. Hvem der får opringningen og æren, vil vise sig til efteråret.

EITA

Sidste år skabte det forståeligt stor glæde og stolthed på SOSU Østjylland og på Professionshøjskolen UCN, da de for hvert deres innovative Erasmus+-projekt modtog den nystiftede, europæiske EITA-pris. 

Temaet for uddelingen af EITA-prisen skifter hvert år, så mens temaet i 2021 var "blended learning" og "det digitale", lægger temaet i 2022 sig tæt op ad EU-Kommissionens initiativ 'The New European Bauhaus' og 'The European Green Deal', hvis mål er at gøre Europa til det første klima-neutrale kontinent. 

Det betyder, at de projekter, der i 2022 kan komme i betragtning til EITA-prisen, skal have beskæftiget sig med et eller flere af følgende elementer: 

 • Kreativitet og æstetik - herunder rum og arkitekturs indvirkning på læring 
 • Bæredygtighed - i begrebets bredeste forstand
 • Fællesskab - forstået som evnen til at lære sammen og virke inkluderende 

Udvælgelsen af de bedste Erasmus+-projekter i henhold til årets tema foregår i alle Erasmus+-programmets 33 lande. EITA-prisen uddeles til projekter på erhvervsuddannelses- og skoleområdet (dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelse). Projekterne skal være bevilliget Erasmus+-tilskud mellem 2017 og 2021 for at komme i betragtning og være afsluttede dette forår.  

Både Key Action 1-projekter, de såkaldte mobilitetsprojekter, og Key Action 2-projekter, dvs. de strategiske partnerskabsprojekter eller samarbejdsprojekterne, som de hedder i den nye programperiode, er i betragtning til EITA-prisen. 

EITA-events 2022 

På samme måde som sidste år, vil Uddannelses-. og Forskningsstyrelsen til efteråret være vært for en fejring af de danske EITA-vindere 2022.

EU-Kommissionen vil ligeledes invitere til et europæisk prisudnævnelses- og netværksevent. 

Hvis du vil følge med og ikke overse en EITA-begivenhed eller andet vedr. internationalt uddannelsessamarbejde, så tilmeld dig Nyhedsbrevet Udsyn. 

Hvad  EITA? 

I forbindelse med den nye programperiode for Erasmus+ (2021-2027) lancerede Europa-Kommissionen i 2021 en ny pris kaldet European Innovative Teaching Award (EITA)

EITA skal fremhæve værdien af ​​europæisk samarbejde inden for uddannelse. Prisen skal desuden være med til at skabe nye netværk og inspirere til dannelsen af flere innovative projekter.

 

  Kontakt

  Lise Frank
  Fuldmægtig
  Tlf.: +45 72 31 88 73
  Email: lifr@ufm.dk

  Handlinger tilknyttet webside

  Senest opdateret 16. april 2024

  Afsendere