Gå til indhold

Vinderne af EITA-prisen 2024 er fundet

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominerede i foråret ni Erasmus+-projekter til European Innovative Teaching Award (EITA-prisen). Nu er fire vindere udnævnt fra henholdsvis dagtilbudsområdet, grundskoleområdet, det almene ungdomsuddannelsesområde og erhvervsuddannelsesområdet.

EITA-pris 2024

European Innovation Teaching Award (EITA-prisen) er en hæderspris til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser, der har gennemført eksemplariske Erasmus+-projekter. Prisen uddeles i alle Erasmus+-programmets 33 lande, og nu er årets vindere offentliggjort, herunder de fire danske vindere, som repræsenterer hver deres uddannelsesområde.

Årets tema for EITA-prisen er 'Trivsel i skolen,' og de vindende projekter skal derfor have beskæftiget sig med elevernes og/eller lærernes/pædagogernes mentale helbred for at komme i betragtning til prisen 2024. 

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har haft mulighed for at uddele op til fire priser, én for hvert af uddannelsesområderne; dagtilbud, grundskole, almen ungdomsuddannelse og erhvervsrettet grund- og efteruddannelse. 

De fire danske vindere

I år er der igen fundet vindere inden for hvert af de fire uddannelsesområder, og de danske vindere af EITA-prisen 2024 er: 

  • På dagtilbudsområdet: Limfjordsteatret med projektet "Pixels and Performing Art"
  • På grundskoleområdet: &LEARNING med projektet "Methodologies for BUILDing Teaching BRICKS for primary schools"
  • Inden for almen ungdomsuddannelse: Vesthimmerlands Gymnasium & HF med projektet "Tværnationalt arbejde med gymnasiefremmede elever"
  • Inden for erhvervsrettet grund- og efteruddannelse: Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland med projektet "SOSU Herning Udlandspraktik 2020"

Hør mere nu - og mød vinderne i Kolding 

De vindende projekter fejres ved et internationalt event i Bruxelles og ved en dansk prisoverrækkelse i Kolding den 20. november 2024.

Det er muligt at deltage i den danske prisoverrækkelse ved tilmelding til shn@ufm.dk. Prisoverrækkelsen finder sted i Kolding den 20. november 2024 kl. 12.30 – 13.00. 

Her er alle fire vinderprojekter fortalt på 1 minut: 

Limfjordsteatret 

&LEARNING 

Vesthimmerlands Gymnasium & HF

Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland

Kontakt

Simone Hvid Nielsen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 87 02
Email: shn@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 25. september 2024

Afsendere