Gå til indhold

Den europæiske ungdomsuge er i fuld gang

Mere end 700 aktiviteter på tværs af Europa sætter fokus på unges muligheder for at bidrage til en bedre fremtid.

Den europæiske ungdomsuge 2021

 

Vores fremtid i vores hænder

Den europæiske ungdomsuge 2021 er i fuld gang og fejres med mere end 700 forskellige arrangementer og kampagner over hele Europa. Ungdomsugen sætter fokus på, hvordan unge kan bidrage til at forme vores fremtid, og hvordan unge kan drage nytte af de to EU-programmer, Det Europæiske Solidaritetskorps og Erasmus+. Begge programmer støtter unge mennesker i at gøre en forskel både ude og hjemme ved at deltage i samfundet, bidrage til grønne prioriteter, udvikle digitale færdigheder og øge deres forståelse for inklusion og mangfoldighed

Gør en forskel med solidaritetsprojekter

Solidaritetsprojekter er et godt eksempel på, hvordan unge med støtte fra EU kan bidrage til en bedre fremtid. Via Det Europæiske Solidaritetskorps kan grupper af unge mellem 18 og 30 år nemlig skabe deres eget solidaritetsprojekt til gavn for deres lokalsamfund med fokus på lige netop den målgruppe eller det emne, som de brænder for. Men hvad går de ud på, og hvor mange penge kan man søge? Få svaret i videoen nedenfor:

Grupper af unge har allerede implementeret en række solidaritetsprojekter i Danmark. Nedenfor ses tre eksempler, som omhandler hhv. affaldsindsamling, madlavning og sund livsstil samt et online-magasin:

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 02. december 2021

Afsendere