Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, august 2015

Din institution kan stadig nå at deltage i mobilitets- og samarbejdsprojekter i 2015. I nyhedsbrevet for august finder du ansøgningsfrister for nordisk, europæisk og internationalt uddannelsessamarbejde. Læs også, hvordan du vinder Den Europæiske Sprogpris 2015 og deltag i efterårets arrangementer.

nyhed_den internationale dimension

Vil du samarbejde om uddannelsesprojekter med lande uden for Europa?

Videregående uddannelsesinstitutioner kan nu søge om tilskud til samarbejdsaftaler med institutioner i lande uden for Europa. Samarbejdet omfatter både ind- og udgående mobilitet for studerende og undervisere. Fristen er den 24. september 2015 kl. 12.00.

Deltag i nordiske sprogprojekter

Gennem Nordplus kan nordiske og baltiske uddannelsesinstitutioner og organisationer søge om tilskud til projekter inden for de nordiske sprog. Ansøgningsfristen er den 1. oktober 2015.

Søg tilskud til ungdomsprojekter med Erasmus+

Arbejder du professionelt med unge? Gennem Erasmus+ kan organisationer og institutioner søge om tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter inden for ungdomsområdet. Fristen er den 1. oktober 2015 kl. 12.00.

Projekteksempel ungdom


Projekteksempel: En sejltur mod nye horisonter

’De unge er kommet tættere på en europæisk identitet, ligesom de har fået en stor interkulturel læring og har på nærmeste hold oplevet, hvad solidaritet og tolerance vil sige’. Sådan siger projektleder Karin Kjær fra NGO’en YO-YO, der var dansk partner i en ungdomsudveksling gennemført med tilskud fra Erasmus+: Ungdom.

Find partnere til dit næste uddannelsesprojekt

Et nyt partnersøgningsværktøj gør det nemmere for organisationer, der arbejder med voksenlæring, at finde samarbejdspartnere til europæiske uddannelsesprojekter. EU-Kommissionens platform for voksenlæring i Europa 'Epale' står bag det nye tiltag.

Nyhed om vejledning


Vind Den Europæiske Sprogpris 2015

Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2015. Ansøgningsfristen er den 1. september 2015.

Sprogprisen

Inspiration til vejledere i europæisk nyhedsbrev

I Euroguidance nyhedsbrevet 'Insight' kan vejledere læse om vejledningspraksis i udlandet og hente inspiration til internationale samarbejdsprojekter med vejledere i Europa.


Ny pjece for vejledere: Tag på efteruddannelse i udlandet

En ny pjece fortæller om mulighederne for efteruddannelse af vejledere og for samarbejdsprojekter på tværs af de nordiske og europæiske lande.

Arrangementer

Seminar om mobilitet i erhvervsuddannelserne

Kom til seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne den 8.-9. oktober 2015 i Fredericia.


Invitation til kontaktseminar om entreprenørskab

Internationalt og tværsektorielt kontaktseminar om entreprenørskab den 24.-27. november 2015 i København.


Kontaktseminar i Madrid om sammenhængen mellem erhvervsuddannelse og arbejdsmarkedet

Deltag i internationalt kontaktseminar i Madrid den 26.-27. oktober 2015.


Konkurrence: Fortæl den bedste historie om dit praktikophold i udlandet

Hvert år tager mellem 1000 og 1500 elever i erhvervsuddannelserne på et praktikophold i udlandet med økonomisk tilskud fra PIU-ordningen. For at synliggøre, hvad elever kan få ud af et praktikophold i udlandet, udskriver Styrelsen for Videregående Uddannelser en konkurrence om at skrive en historie eller lave en film om et praktikophold i udlandet. 

 Mand der sidder med en tablet

Er du tilfreds med nyhedsbrevet Udsyn?

Hjælp os med at forbedre nyhedsbrevet 'Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer' ved at besvare et spørgeskema. Det tager kun få minutter at udfylde, og din besvarelse er anonym.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af september 2015.

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk

Fotos: 1:Tuala Hjarnø, 3+4: Jakob Dall, 5: Fotolia, 6: Tuala Hjarnø og 7: Fotolia.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 19. august 2015