Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, marts 2017

Læs om Lektoratsordningen, der i år kan fejre 80 års jubilæum. Ansøgningsfristen for tilskud til europæiske ungdomsprojekter nærmer sig med hastige skridt. Og så tuner vi ind på det europæiske uddannelsesarbejde i skoler og gymnasier i en ny inspirationsvideo. God fornøjelse med Udsyn!

Lektoratsordningen.jpg
Lektorer har udbredt dansk sprog i udlandet i 80 år

Over 2.000 studerende læser aktuelt dansk som hoved- eller bifag på et universitet i udlandet. Det er muligt, fordi danske undervisere gennem 80 år er rejst ud i verden for at udbrede kendskabet til dansk sprog, kultur og samfundsforhold gennem Lektoratsordningen.

DALL_20120301_14160540.jpg

Vil du bidrage til at fremme social inklusion gennem uddannelsesprojekter?

Institutioner og organisationer, der arbejder inden for almen uddannelse, erhvervsrettet grund- og efteruddannelse samt ungdomsområdet, kan nu søge om tilskud til projekter, der skal bidrage til at fremme social inklusion. Ansøgningsfristen er den 22. maj 2017 kl. 12.00.

Det Europæiske Solidaritetskorps

Det Europæiske Solidaritetskorps er et initiativ fra EU-Kommissionen, som giver unge mulighed for at blive frivillige eller arbejde på projekter i Danmark eller udlandet til gavn for lokalsamfundet og mennesker rundt om i Europa. I en ny database kan interesserede søge efter frivillige eller praktikanter til at deltage i projekter, arbejde i organisationer eller virksomheder. Flere end 21.000 europæiske unge har allerede registreret sig i databasen.

Ungdom.jpg

Frist for tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde inden for ungdomsområdet

Arbejder du professionelt med unge, og har du planer om at deltage i europæisk uddannelsessamarbejde i 2017? Fristen for at søge om tilskud er den 26. april 2017 kl. 12.00.

Det euroæiske uddannelsesarbejde

Video: Europæisk uddannelsesarbejde i skoler og gymnasier

Vi tuner ind på det europæiske uddannelsesarbejde i skoler og gymnasier i vores nye video, hvor du kan møde international koordinator Vibeke Vedsted Andersen og lærer Ann Rubenius fra Vestre Skole i Middelfart og leder af international afdeling på Rysensteen Gymnasium Anders Schultz.

Abonnér på nyhedsbrev fra Erasmus+
Nyhedsbrev om Erasmus+

I anledning af 30-året for Erasmus+ udsender EU-Kommissionen et månedligt nyhedsbrev med cases, statistik og andet godt fra og om det europæiske uddannelsesarbejde på tværs af sektorer.

Grib verden billede 

Nu kan du også følge med på LinkedIn

På vores LinkedIn-side kan du få nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases. Siden hedder Internationale Uddannelsesprogrammer.


Udsyn udsendes næste gang i april 2017.

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Cindy Maria Vinløv på cmv@uds.dk.

Fotos: 1: Manova, 2: Jakob Dall, 3: Ungdomsskolen Ung Egedal, 4: EU-Kommissionen, 5: Internationale uddannelsesprogrammer. 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. marts 2017