Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, november 2015

I Udsyn for november kan du læse, hvorfor Rysensteen Gymnasium vil have ledelsens opbakning til det internationale arbejde. Du kan nu tilmelde dig en række informationsmøder om Erasmus+ og Nordplus. Og så fortæller en ny video om mulighederne i den Europæiske Volontørtjeneste. God fornøjelse!

EUD.jpg

Vil du bidrage til at øge antallet af praktikpladser i små og mellemstore virksomheder?

Institutioner og organisationer kan søge om tilskud til europæiske samarbejdsprojekter, hvor formålet er at øge antallet af praktikpladser i små og mellemstore virksomheder. Ansøgningsfristen er den 15. januar 2016.

Piu nyhed

Erhvervsskoleelever vinder priser for historier om praktikophold

Elever på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg og fra Københavns Tekniske Skole har vundet førstepræmien i en konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet.

Projekteksempel: Ledelsen skal bakke op om internationaliseringsdagsordenen 

Solid ledelsesmæssig forankring og hårdt arbejde. Det er vigtige ingredienser i den opskrift, der har givet Rysensteen Gymnasium en unik status som internationalt profilgymnasium.

Sæt EU på skemaet - start med en tur til Bruxelles

Tag med på studietur til Bruxelles i 2016 og få inspiration til din undervisning om EU. Du kan blandt andet møde danske europaparlamentarikere og komme på rundvisning i Europa-Parlamentet.

Nyhed om vejledning

Europæisk nyhedsbrev for vejledere stiller skarpt på international mobilitet

I nyhedsbrevet Insight fortæller en række repræsentanter for uddannelses- og vejledningssektoren om unges udbytte af studieophold og om hvordan, vejledere kan motivere ressourcesvage unge til at rejse ud. Unge kan rejse ud som frivillige med Europæisk Volontørtjeneste

I en ny inspirationsvideo fortæller en række unge mennesker om deres erfaringer med at rejse ud og arbejde som frivillig i et andet europæisk land. De unge har været afsted med den Europæiske Volontørtjeneste.

Nyhedsbrev oktober_pige med spørgsmålstegn


Informationsmøder

Planlægger du at deltage i et europæisk eller nordisk uddannelsessamarbejde i 2016? Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer løbende til informationsmøder om Erasmus+ og Nordplus. Hold dig opdateret på ufm.dk/uddannelsesprogrammer.

Børnehave, grundskole og ungdomsuddannelse: Tilskud til europæiske og nordiske samarbejdsprojekter


Erhvervsuddannelse: Tilskud til europæiske samarbejdsprojekter 

Erhvervsuddannelse: Tilskud til europæiske mobilitetsprojekter

Voksenlæring: Tilskud til nordiske uddannelsesprojekter


Mand der sidder med en tablet

Udsyn udsendes næste gang i december 2015.

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til cmv@uds.dk

Fotos: 1: Tuala Hjarnø, 2: Thomas Mellerup, 3: Dall, 4-6 Fotolia.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 24. marts 2017