Gå til indhold

Nyt om internationale uddannelsesprogrammer - September 2023

Der er åbnet for tilmelding til årets konference om Erasmus+, som sætter fokus på internationalt samarbejde på uddannelses- og ungdomsområdet. Hold dig opdateret om kommende events, årets vindere af EITA-prisen, og hvordan du kan være med til at forme fremtidens Erasmus+ i denne udgave af Udsyn.


Erasmus+-konference 2023

Tilmeld dig konference: Det gode internationale samarbejde i Erasmus+

Vil du have ny viden og inspiration til arbejdet med internationalisering, læring og uddannelse? Vær med, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen slår dørene op til konferencen ’Det gode internationale samarbejde i Erasmus+’ den 22. november i DGI Byen i København. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund åbner konferencen, der henvender sig til den samlede uddannelsessektor, organisationer på ungdomsområdet og andre med interesse for internationalt uddannelsesarbejde.

EPALE-konference 

Tilmeld dig EPALE-konference: Nye samarbejder i voksenlæring

Arbejder du inden for voksenlæringsområdet? EPALE Danmark inviterer sammen med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til konference om nye samarbejder i voksenlæring. Voksenlæringssektoren har i flere år stået i en brydningstid, hvor både rammer, kursister og krav ændrer sig. I år behandler EPALE-konferencen spørgsmålet om nye samarbejder. Det sker den 7. november 2023 fra kl. 9.00-16.00 i Odeon i Odense.

Terninger der staver inclusion 

Deltag i event om inklusion på ungdomsområdet

Arbejder du med inklusion på ungdomsområdet? Måske er du interesseret i at forbedre mulighederne for, at unge med handicap kan deltage i internationale aktiviteter? Så har du mulighed for gratis at deltage i en event den 13.-17. november 2023 i København, hvor du kan møde potentielle samarbejdspartnere, få et internationalt netværk og hente inspiration og viden om tilskudsmuligheder til at organisere inkluderende internationale aktiviteter.

EITA 2023

Vinderne af EITA-prisen 2023 er fundet

Vil du have inspiration til at arbejde med uddannelse og innovation? Fire danske Erasmus+-projekter er netop udpeget som vindere af 'European Innovation Teaching Award' (EITA-prisen). Vinderne er udnævnt fra henholdsvis dagtilbudsområdet, grundskoleområdet, det almene ungdomsuddannelsesområde og erhvervsuddannelsesområdet, og du kan læse og se mere om de vindende projekter her:

Signe Gundlach Nielsen

Kan man konkurrere i omsorg? Ja, og det støtter Erasmus+

Signe Gundlach (tv) er en del af det danske Skillslandshold, der for nylig hjembragte 14 medaljer fra EuroSkills i Gdansk. ”Det er vildt fedt og vildt hårdt på samme tid at konkurrere internationalt, men jeg bliver en dygtigere SOSU-assistent”, siger hun. Skillslandsholdet er støttet af Erasmus+.

Innovationsalliancer 

Uddannelser og erhvervsliv får støtte til ’Innovationsalliancer’

Hvad har Peter Larsen Kaffe, Nordic Estonian Medical Center og Lufthansa tilfælles? De er blot nogle af de partnere, som skal arbejde på en mere bæredygtig og digital fremtid for Europa i en af de såkaldte innovationsalliancer i Erasmus+, der koordineres af Designskolen Kolding. Læs mere om 'Innovationsalliancer' og muligheder for at arbejde sammen om innovation og udvikling af færdigheder til fremtidens arbejdsmarked på tværs af virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Public consultation about Erasmus+

Vær med til at forme fremtidens Erasmus+

Hvad er dine erfaringer med Erasmus+? Europa-Kommissionen har åbnet for en offentlig høring om Erasmus+ på uddannelsesområdet for at vurdere, om programmet fungerer efter hensigten, herunder i forhold til forenkling og inklusion, og for at få input til videreudvikling og justering af programmet. Du kan give dit besyv med ved at udfylde et online-spørgeskema frem til den 8. december 2023.


Fotos: 1: UFS, 2: EPALE, 3: IStock, 4+7: Europa-Kommissionen, 5: Privat foto, 6 Hung Tien Vu.

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af oktober 2023. Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller via hemo@ufm.dk.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 29. september 2023