Gå til indhold

Udsyn – nyt om internationale udannelsesprogrammer - marts 2018

Her i martsudgaven af Udsyn opfordrer Dansk Folkeoplysnings Samråd til at kigge ud i verden og styrke innovaitonskraften. Arbejder du med Ungdomsområdet, så husk at næste ansøgningsfrist er 26. april. Og er du skolelærer, så søg om at komme med til Dublin og bliv inspireret til nye læringsmetoder.

Per Paludan Hansen

Kig ud i verden med Erasmus+ og Nordplus

'Selvom Grundtvig er født her, er vi ikke verdensmestre i folkeoplysning. Fjern skyklapperne, og kig ud i verden. Der er meget, vi kan lære'. Dansk Folkeoplysnings Samråd deltager i både Erasmus+ og Nordplus-projekter, og formand Per Paludan Hansen fortæller hvorfor.

UFM logo

Vi søger nye kollegaer

Kontoret for internationale uddannelsesprogrammer søger nye medarbejdere. Dels søger vi en webredaktør til websitet Study in Denmark, dels leder vi efter flere akademikere, som har lyst til at arbejde med internationale uddannelsesprogrammer. Stillingerne er aktuelt baseret i København, men flytter til Svendborg - hvornår ved vi endnu ikke. Ansøgningsfrist er 13. april kl. 12.00

 Kursus for lærere i Dublin

Kursus for skolelærere om kreative metoder til facilitering af læring

Er du skolelærer, og vil du gerne inspireres? Så søg om at komme to dage til Dublin (17.-19. maj 2018), hvor det irske Erasmus+ kontor holder kurset ”Professional Development Opportunity for teachers: Creative methods for facilitating learning”. Målgruppen er repræsentanter fra alle typer af institutioner og organisationer i skolesektoren, som er interesserede i ikke-formelle/kreative læringsmetoder. Erasmus+ betaler rejse og ophold, og fra dansk side kan vi sende tre af sted. Ansøgningsfrist er 11. april 2018.

 Ungdom ansøgningsfrist

Ansøgningsfrist for Erasmus+ Ungdom nærmer sig

Institutioner og organisationer, der arbejder med unge, kan søge Erasmus+ Ungdom om tilskud tre gange om året. Næste ansøgningsfrist er 26. april 2018 kl. 12.00. Det gælder både ungdomsudvekslinger, mobilitet for ungdomsmedarbejdere, frivilligaktiviteter, strategiske partnerskaber og projekter inden for politikudvikling. 

Erasmus+ Virtual Exchange

Erasmus+ Virtual Exchange

Erasmus+ Virtual Exchange er et nyt virtuelt mødested for unge, ungdomsmedarbejdere, studerende og akademikere. Sitet skal styrke interkulturel dialog via digitale læringsredskaber og supplere den fysiske mobilitet.

Seminar for ungdomsarbejdere

Vil du inspireres i dit arbejde med unge?

Så kom til seminaret Ungdomsarbejderes kompetencer den 4. maj 2018, der har særligt fokus på en ny gruppe af sårbare unge samt unge i en digitaliseret verden. Dagen byder blandt andet på et oplæg om ungdomskultur og ny udsathed ved professor Noemi Katznelson. Det er åbent for alle, og der er tilmeldingsfrist 23. april 2018.

Nordplus twitter

Følg Nordplus på Twitter

På Nordplus’ Twitter-profil kan du finde information om programmet og tilskudsmulighederne, artikler om spændende projekter finansieret af Nordplus – og du kan netværke med andre ved at følge og selv tweete om #Nordplus.


 

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af april 2018

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Linn Hoff Jensen på  lihj@ufm.dk.

Fotos: 1: Per Paludan Hansen, 2. UFM, 3. Fotolia, 4. Jakob Dall, 5. Europa-Kommissionen, 6. AAU, 7. Nordplus

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024

Afsendere