Gå til indhold

Udsyn – nyt om internationale uddannelsesprogrammer – december 2018

Vi ønsker vores 2.234 abonnenter en glædelig jul og god læselyst med 2018's sidste Udsyn, hvor du bl.a. kan søge tilskud fra Det Europæiske Solidaritetskorps, søge et Erasmus+ Charter for Erhvervsuddannelser og læse om, hvordan studerende på VIA University College lærer at bygge højhuse i træ.

ESK

Ansøgninger indkaldes til Det Europæiske Solidaritetskorps

EU-Kommissionen indkalder ansøgninger til Det Europæiske Solidaritetskorps, hvor første ansøgningsfrist er den 7. februar 2019 kl. 12.00. Solidaritetskorpset skal bringe unge sammen på tværs af Europa for at skabe et mere inkluderende samfund. Det er primært organisationer, der kan søge om at få unge mellem 18 og 30 år tilknyttet et projekt. Men unge kan også selv søge!

Erasmus+ flag

Erasmus+ EUD: Søg et Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet 2019

EU-Kommissionen indkalder ansøgninger til Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet 2019. Pointen er at forenkle ansøgningsprocessen for erfarne institutioner og organisationer, der arbejder med erhvervsuddannelser. Charteret skal søges senest den 16. maj 2019 kl. 12.00, og Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer holder et informationsmøde om indkaldelsen i løbet af marts 2019.

 

HiTimber

Ny uddannelse gør studerende klar til at bygge højhuse i træ

Højhuse af træ er et klimavenligt alternativ til traditionelle højhuse bygget i beton og stål. Et uddannelsesforløb inden for design og konstruktion af bæredygtigt højhusbyggeri i træ bliver nu udviklet af fem europæiske uddannelsesinstitutioner som et Erasmus+ strategisk partnerskab.

 

Ungdommens Røde Kors 

Frivillige bygger bro mellem unge danskere og flygtninge

Når unge danskere og flygtninge sammen udvikler og deltager i aktiviteter styret af frivillige, bliver de nye borgere lettere integreret i samfundet. Det er filosofien bag et Erasmus+ strategisk partnerskab, som koordineres af Ungdommens Røde Kors.

 Skriveseminar strategiske partnersskaber

Skriveseminar om ansøgninger til Erasmus+ strategiske partnerskaber

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer den 6. og 7. februar 2019 til skriveseminar i både Aarhus og København for ansøgere, som vil søge tilskud fra Erasmus+ til et strategisk partnerskab – inden for alle sektorer. Meld dig til senest den 28. januar 2019.

 

Det europæiske solidaritetskorps

Træningskursus til Det Europæiske Solidaritetskorps

Hvis din organisation er i gang med jeres eget projekt i Det Europæiske Solidaritetskorps, så søg om at komme med på træningskurset 'ESC Appetiser' den 11.-14. februar 2019, som henvender sig til ungdomsarbejdere, projektledere, trænere og beslutningstagere inden for ungepolitik. Pointen er give en god introduktion til programmet. Søg om at komme med senest 31. december 2019.

Erasmus+ Ungdom Nordisk seminar

Erasmus+ Ungdom: Kurser og seminarer

Der er en del tilbud til dig, der arbejder med unge og søger Erasmus+ Ungdom:

 

Glædelig jul 2018

Glædelig jul

Alle medarbejdere i Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer ønsker glædelig jul, og vi ser frem til at modtage mange nye ansøgninger til Erasmus+, Det Europæiske Solidaritetskorps, Nordplus, PIU-ordningen, DK-USA-programmet, Lektoratsordningen og Kulturaftalerne i det nye år.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af januar 2019.

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til .

Billeder: 1.og 5. Fotolia, 2 og 6. EU-Kommissionen, 3. HiTimber, 4. Ungdomens Røde Kors, 7. Rawpixel.com

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 09. juli 2020