Gå til indhold

Udsyn – nyt om internationale uddannelsesprogrammer - januar 2019

2019's store ansøgningsfrister for både Erasmus+ og Nordplus nærmer sig. Få hjælp til at skrive en ansøgning ved skriveseminarer i Aarhus og København. To Erasmus+ strategiske partnerskaber - om undervisningsmetoder og sikkerhed på arbejdspladsen - kan inspirere. God fornøjelse med Udsyn.

Ansøgningsfrist 2019 

Erasmus+, Solidaritetskorps- og Nordplus-ansøgningsfrister er lige om hjørnet

OBS: Europa-Kommissionen har i dag (31. januar 2019) udskudt ansøgningsfristen for 10 projekttyper fra den 5. februar til den 12. februar 2019 kl. 12.00. Det skyldes, at der er tekniske problemer med ansøgningsskemaer. Se på den enkelte ansøgningsside, om du er så heldig at have fået en uge mere til jeres ansøgning.

Den 1. februar 2019 er der ansøgningsfrist for alle Nordplus-projekter, og den 12. februar 2019 kl. 12.00 er der ansøgningsfrist for Erasmus+ mobilitetsprojekter. Den 7. februar 2019 kl. 12.00 er årets første ansøgningsfrist til Det Europæiske Solidaritetskorps. 

Ansøgningsfrist for Erasmus+ strategiske partnerskaber inden for Erasmus+ Ungdom er den 12. februar 2019 kl. 12.00, og inden for sektorerne Voksen, Videregående, Skole og Erhvervsrettet er det den 21. marts 2019 kl. 12.00.

Kapacitetsopbygningsprojekter inden for de videregående uddannelser har frist den 7. februar 2019 kl. 12.00. Fristen for Erasmus Mundus Joint Master Degrees er den 14. februar 2019 kl. 12.00, mens den for Sector Skills Alliances, Europæiske Universiteter og Videnalliancer først ligger den 28. februar 2019 kl. 12.00.

Husk, at du kan forberede din ansøgning ved at oprette dig i EU Login og løbende uploade dokumenter. Er du tidligere oprettet i EU Login, så tjek, at oplysningerne er opdateret - især e-mailadressen. På den måde kan du minimere risikoen for fejl.

Skriveseminar strategiske partnersskaber

Få hjælp til at søge Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps

Du kan stadig nå at få hjælp til at søge Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps af internationale rådgivere i Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Den 5. februar 2019 holder vi informationsmøde om Erasmus+ Ungdom og Det Europæiske Solidaritetskorps i København, og den 18. februar 2019 holder vi møde om det samme i Aarhus.

Desuden holder vi skriveseminar for Erasmus+ strategiske partnerskaber for alle sektorer i både Aarhus og København - den 6. februar 2019 (Aarhus) og 7. februar 2019 (København).

SFU logo

Nu flytter Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer til Svendborg

Som en del af regeringens udflytning af statslige arbejdspladser flytter Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer i Styrelsen for Forskning og Uddannelse til Svendborg den 1. februar 2019. Kontoret åbnes officielt af uddannelsesminister Tommy Ahlers fredag den 1. marts 2019.

Video virker i undervisningen

Video virker i undervisningen

VUC Storstrøm har gennemført et Erasmus+ Voksen strategisk partnerskab om, hvordan videoundervisning virker - både onlineundervisning, videokonferencer, optagelse af undervisning og ved brug af videomateriale i interaktiv undervisning. Organisationen er blevet klogere på sine metoder – og har succes med at undervise kursister, der sidder hjemme og udvikler kompetencer.

 Safety4El

Ny test skal forhindre arbejdsulykker blandt elektrikere

Erhvervsskoler i fem lande er gået sammen i et Erasmus+ strategisk partnerskab om at hjælpe elektrikere med at undgå at komme til skade på jobbet. Syddansk Erhvervsskole har stået i spidsen for arbejdet. Læs her hvordan.

 Erasmus+ årsrapport 2017

Erasmus+ årsrapport 2017 er klar

Europa-Kommissionen har offentliggjort årsrapporten for Erasmus+ 2017. Rapporten viser blandt andet, at der er flere deltagere end nogensinde før, og at antallet af projekter, der støttes af programmet, fortsat stiger. Totalt set investerede EU 2,6 milliarder euro i programmet i 2017.

Kontaktseminar EUD

Kontaktseminar i Bergen for erhvervsuddannelsesmedarbejdere

Det norske Erasmus+ kontor holder 12.-14. juni 2019 kontaktseminar for erhvervsuddannelsesinstitutioner med fokus på at udvikle nye og kreative ideer til mobilitetsprojekter mellem Finland, Frankrig, Norge, Sverige, Tyskland og Danmark. Søg om at komme med senest 17. april 2019.

Studiebesøg om digitalt ungdomsarbejde Skole

Studiebesøg om kreativ brug af digitale teknologier i skolen

Skoleledere, der ønsker at tænke nyt og kreativt i forhold til digitale teknologier i skolen, kan få nye input og samtidig danne netværk til eventuelt fremtidigt samarbejde med andre skoler i Europa i Estland den 7.-9. april 2019. Søg inden den 14. februar 2019.

 Erasmus+ Ungdom kurser

Konferencer for dig, der arbejder inden for Erasmus+ Ungdom

Til dig, der arbejder med unge og gerne vil lave internationale projekter, er der mange kurser og seminarer at deltage i. Husk at rejse- og opholdsudgifter dækkes af Erasmus+, så det er bare om at finde tiden til at deltage – og søge om det.

Studenteropslag

Studentermedhjælp i Svendborg søges

I Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer søger vi to studentermedhjælpere til internationale kommunikations- og administrationsopgaver. Ansøgningsfrist 12. februar 2019 kl. 12.00.


Udsyn udsendes næste gang i slutningen af februar 2019.

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til .

Foto: 1. Jakob Dall, 2. Fotolia, 3. Ministeriet for Uddannelse og Forskning, 4. VUC Storstrøm, 5. Stamp/Syddansk Erhvervsskole, 6. Europa-Kommissionen, 7 og 8. Styrelsen for Forskning og Uddannelse, 9. Fox/pexels.com

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 31. januar 2019