Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, juni 2019

Sommeren står for døren, og ligeså gør en lang række spændende arrangementer. Det kan du læse om i Udsyn for juni måned, hvor du også kan blive klogere på nordisk og baltisk uddannelsessamarbejde i en ny publikation udgivet af Nordplus. Vi ønsker alle vore læsere en rigtig god sommer!

Ny publikation giver inspiration til nordisk og baltisk uddannelsessamarbejde

En ny publikation fra Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram Nordplus giver gode eksempler på uddannelsessamarbejde mellem de nordiske og baltiske lande. Publikationen markerer samtidig 30-året for Norplus. Publikationen kan downloades gratis.

Den Europæiske Ungdomsuge

Indkaldelse af ansøgninger til projekter under 'European Youth Together'

Ungdomsorganisationer kan nu søge op til 500.000 euro i tilskud til projekter, som fremmer netværk og europæisk medborgerskab gennem inddragelse af unge. Ansøgningsfristen er den 18. juli 2019 kl. 12.00.

konferece-for-voksne.jpg

Invitation til konference om livslang læring

Vi inviterer til konference under overskriften "Grænseløs læring – livslang læring i et arbejdsmarkedsperspektiv”. Konferencen løber af stablen i DGI-byen i København tirsdag den 8. oktober 2019. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Programmet udsendes i august, hvor vi også åbner for tilmelding. Konferencen retter sig mod voksenlæringssektoren og arrangeres i regi af EPALE, som er en internetplatform for voksenuddannelsesområdet i Europa. Det er gratis at deltage.

Læs mere om EPALE – og opret dig som bruger, hvis du arbejder med voksenlæring og gerne vil have et internationalt netværk med flere end 50.000 andre brugere.

Erasmusdays2019

Vær med til at fejre Erasmus+

Verden over vil hundredevis af arrangementer danne ramme om fejringen af Erasmus+. Det sker i dagene den 10., 11. og 12. oktober 2019. Din institution kan også deltage. Se hvordan på den officielle hjemmeside for #Erasmusdays2019.

Charter-for-ungdom.jpg


Kommunale ungdomsarbejdere mødtes til lancering af europæisk charter, der skal styrke ungdomsskoler

Over 180 kommunale ungdomsarbejdere fra hele Europa mødtes i Bruxelles i juni til Europe Goes Local-konference. Her blev et europæisk charter for lokalt ungdomsarbejde lanceret. Charteret er en slags fælleseuropæisk referenceramme for, hvad ungdomsarbejde er, og hvilke betingelser det kræver. 

Euroguidance nyhedsbrev 2019.jpg


Nyt nummer af nyhedsbrev for vejledere sætter fokus på ligestilling, kvalitetssikring og integration

Insight er et fælleseuropæisk nyhedsbrev for vejledere. I det nyeste nummer kan du bl.a. læse om eVejledning i Flandern og Erasmus+ støtte til vejledningsprojekter. Nyhedsbrevet udgives af det europæiske Euroguidance-netværk, som arbejder for at fremme den internationale dimension i vejledningen.

Søg Erasmus+

Nordisk workshop for videregående uddannelsesinstitutioner

Vil du vide mere om Erasmus+ programmets muligheder og have konkrete strategiske værktøjer til internationalt uddannelsessamarbejde? Tilmeld dig den fællesnordiske workshop for videregående uddannelsesinstitutioner den 21. til 22. oktober 2019.

TCA Luxembourg

Tværsektorielt seminar om evidensbaseret forskning i Erasmus+

Det polske Erasmus+ kontor inviterer til seminar om metodologiske aspekter i forskning inden for uddannelse og dets betydning for Erasmus+ undersøgelser. Seminaret finder sted den 9. til 10. oktober 2019. Ansøgningsfristen er den 10. juli 2019.

To arrangementer for Erasmus+ Ungdom

Tværsektorielt seminar om jobparathed og samarbejde med arbejdsmarkedet 

Det lettiske Erasmus+ kontor inviterer til seminar om jobparathed og øget samarbejde mellem institutioner og arbejdsmarked. Seminaret finder sted den 9. til 10. september 2019. Ansøgningsfristen er den 12. august 2019.

Billeder oktober

Projektinkubator - kontaktseminar på en ny måde

Det finske Erasmus+ kontor inviterer til kontaktseminar med fokus på udvikling af nye projektformater og øget kvalitet i projekter. Seminaret finder sted fra den 11. til 13. november 2019. Ansøgningsfristen er den 24. september 2019.

linkedIn.jpg

Følg med på LinkedIn

På vores LinkedIn-side kan du følge med i nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases. Siden hedder Internationale Uddannelsesprogrammer.


Udsyn

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af august 2019.

Fotos: 1: Nordplus, 2: Fotolia, 3: Epale. 4: #Erasmusdays2019, 5: Louise Frilund, 6: Euroguidance, 7: Dall, 8: Fotolia, 9: Dall, 10 + 11: Fotolia.

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 21. juli 2020