Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, maj 2019

Danske studerende og forskere kan nu søge om stipendier til ophold i Japan. Læs om Sønderborg Kommune, som deltager i et stort europæisk uddannelsesprojekt til gavn for pædagoger og børn. Og så har vi netop fejret Den Europæiske Ungdomsuge 2019. God fornøjelse med Udsyn!

Nordplus nyhed

Vil du studere eller forske i Japan?

Under kulturaftalerne gives stipendier til studieophold i udlandet for studerende og forskere inden for de lange videregående uddannelser. Danske studerende og forskere har nu mulighed for at søge om stipendier til ophold i Japan. Ansøgningsfristen er den 17. juni 2019.

Sønderborg  Kommune deltager i europæisk uddannelsesarbejde

Case: Pædagogers udlandsbesøg giver nye ideer til Sønderborgs institutioner

Sønderborg har store ambitioner for kommunens børn og unge. En helhedsplan har som mål at sikre en høj kvalitet i dagtilbud og skoler, og et af midlerne er at sende det pædagogiske personale ud for at lære af andre landes institutioner.

European Youth Week

Den Europæiske Ungdomsuge 2019

12 danske organisationer har netop deltaget i Den Europæiske Ungdomsuge 2019 med vigtige arrangementer, der satte fokus på unges aktive medborgerskab og demokratiske deltagelse i samfundet. Organisationerne har fået tilskud fra Erasmus+ til at gennemføre arrangementerne.

Grib verden billede

Konkurrence for erhvervsskoleelever: Fortæl om dit praktikophold i udlandet

For at synliggøre hvad elever får ud af et praktikophold i udlandet og motivere flere unge til at bruge PIU-ordningen undervejs i deres uddannelse, udskriver Styrelsen for Forskning og Uddannelse en konkurrence. Unge, der er eller har været i praktik i udlandet med PIU-ordningen, kan deltage ved at lave en film eller skrive en historie om deres oplevelser og erfaringer fra opholdet.

Praktikophold i udlandet på eux

Video: Praktikophold i udlandet

Chrilles Holmes læser til maskinsnedker på Roskilde Tekniske Skole. Han har med stor begejstring taget en del af sin praktik i London. Hør om hans erfaringer i videoen, som er produceret af Roskilde Tekniske Skole.

Karrierelæring

Karrierevejledere fra SDU deler erfaringer med europæiske kolleger

Studerende skal have et mindset, som gør dem i stand til at omsætte det, de lærer på universitetet, til evner, de kan bruge på arbejdsmarkedet. Karrierevejledere fra hele Europa mødtes på Syddansk Universitet for at høre om universitetets erfaringer med at integrere karrierelæring i undervisningen.

Studiebesøg i Paris om social inklusion

Det franske kontor for Erasmus+ holder den 2. til 6. juli 2019 et studiebesøg, som henvender sig til kommunale ungdomsarbejdere samt unge mellem 18 og 25 år. Ansøgningsfristen er den 31. maj 2019.

Universitet søger

Fællesnordisk workshop – få succes med Erasmus+ projekter

Tag med til Stockholm den 21. til 22. oktober 2019 og hør mere om, hvordan jeres institution kan styrkes gennem Erasmus+ Capacity Building in Higher Education og Erasmus Mundus Joint Master Degrees.

linkedIn.jpg

Følg med på LinkedIn

På vores LinkedIn-side kan du følge med i nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases. Siden hedder Internationale Uddannelsesprogrammer.


Udsyn

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af juni 2019.

Fotos: 1: Studyindenmark.dk, 2: EYW, 3: gribverden.dk, 4: Roskilde Tekniske Skole, 5: SDU, 6 +7 og 8: Fotolia.

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 21. juli 2020