Gå til indhold

Udsyn – nyt om internationale uddannelsesprogrammer - marts 2019

Du kan nu søge tre ledige stillinger som danskunderviser i udlandet. Ansøgningsfristen for tilskud til ungdomsprojekter og Det Europæiske Solidaritetskorps nærmer sig. Og så kan du læse om et stort projekt mellem forskere og lærere om at lære børn om sundhed og ernæring. God fornøjelse med Udsyn!

 Billeder oktober

Udenlandske universiteter søger danskundervisere fra efteråret 2019

På omkring 70 universiteter verden over foregår der undervisning og forskning i dansk sprog, litteratur og danske samfundsforhold. 27 af universiteterne har ansat danskundervisere gennem den danske lektoratsordning. Du kan nu søge tre ledige stillinger som danskunderviser på udenlandske universiteter i henholdsvis Gdansk, Milano og Tartu.

Grib verden billede

Ansøgningsfristen for Erasmus+ Ungdom nærmer sig

Institutioner og organisationer, der arbejder med unge, kan søge tilskud gennem Erasmus+ tre gange om året. Næste ansøgningsfrist er den 30. april 2019 kl. 12.00. Det gælder både ungdomsudvekslinger, mobilitet for ungdomsmedarbejdere, frivilligaktiviteter, strategiske partnerskaber og projekter inden for politikudvikling. 

Europæisk uddannelsessamarbejde

Indkaldelse af ansøgninger til pilotprojekt for erhvervsuddannelsesmobilitet til udvidelseslande og Afrika 

Vil du bidrage til at øge kapaciteten hos erhvervsuddannelsesudbydere i udvidelseslandene og Afrika ved at styrke underviseres, elevers og lederes kompetencer gennem mobilitetsaktiviteter? EU-Kommissionen indkalder ansøgninger til et nyt pilotprojekt. Ansøgningsfristen er den 14. maj 2019 kl. 12.00.

Udsyn.jpg

Indkaldelse af ansøgninger til nyt europæisk ranking-værktøj

Europa-Kommissionen indkalder ansøgninger til udvikling af U-Multirank, som er et åbent rankingværktøj, der kan bruges til at vurdere videregående uddannelsesinstitutioner. Ansøgningsfristen er den 30. april 2019 kl. 23.59. 

Projekt: Forskere og lærere vil lære skolebørn, hvor maden kommer fra

Aalborg Universitet og Arden skole samarbejder med institutioner i seks lande om at styrke elevers viden om fødevarer, ernæring og sundhed. Projektet har modtaget 312.184 euro i tilskud fra Erasmus+.

Ungdomsudvekslinger med Erasmus+

Husk ansøgningsfristen til Det Europæiske Solidaritetskorps

Den 30. april 2019 er der frist for at søge penge gennem Det Europæiske Solidaritetskorps. Du kan søge penge til både volontørprojekter, solidaritetsprojekter og job- og praktikophold.

Skriveseminar strategiske partnersskaber

Studiebesøg for skoleledere om professionel udvikling

Er du skoleleder? Og vil du lære mere om din egen rolle som leder i lærernes professionelle udvikling? Tag med på en spændende studietur til Stockholm fra den 13. til 16. maj 2019. Ansøgningsfristen er den 29. marts 2019.

Ungdom koordinerende møde

Studiebesøg til Norge for ungdomsarbejdere

Tag med på studiebesøg til Norge og lær mere om ungeråd og om ungedeltagelse. Turen finder sted fra den 3. til 6. juni 2019. Ansøgningsfristen er den 31. marts 2019.

Seminar om implementering og formidling i strategiske partnerskabsprojekter

Det polske Erasmus+ kontor inviterer til seminar om, hvordan du kan implementere og formidle jeres projektresultater. Seminaret finder sted fra den 8. til 11. maj 2019 i Polen. Ansøgningsfristen er den 31. marts 2019.

Europæisk uddannelsesarbejde

Få nye redskaber til formidling af dit Erasmus+ projekt

Det er vigtigt, at jeres resultater fra internationale uddannelsesprojekter bliver delt, så andre kan få gavn af dem. På seminar den 6. maj 2019 i Bruxelles kan du få nye redskaber til, hvordan du kan formidle jeres projektresultater og samtidig møde projektholdere fra andre lande. Ansøgningsfristen er den 1. april 2019.

Ny_udsyn.jpg

Kontaktseminar for erhvervsuddannelser – giv dine mobilitetsprojekter nyt liv

Det norske Erasmus+ kontor holder kontaktseminar for erhvervsuddannelsesinstitutioner med fokus på at udvikle nye og kreative ideer til mobilitetsprojekter mellem Finland, Frankrig, Norge, Sverige, Tyskland og Danmark. Seminaret finder sted den 12. til 14. juni i Norge. Ansøgningsfristen er den 17. april 2019.

indvielse.jpg

Indvielse af lokaler i Svendborg

Internationale Uddannelsesprogrammer i Styrelsen for Forskning og Uddannelse og Bevillingsenheden fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte er nu officielt flyttet ind  på Jessens Mole 12 i Svendborg. Fredag den 1. marts 2019 blev de nye lokaler indviet, hvor blandt andre borgemester i Svendborg Kommune, Bo Hansen, holdt tale. Vi glæder os til et fortsat godt samarbejde om internationale uddannelsesprojekter – nu fra vores kontor i Svendborg.  

linkedIn.jpg

Følg med på LinkedIn

På vores LinkedIn-side kan du følge med i nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases. Siden hedder Internationale Uddannelsesprogrammer.


Udsyn

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af april 2019.

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til.

Foto: 1: + 2: Fotolia, 3 + 4: Dall, 5: Tuala Hjarnø, 6: Dall, 7: Stefan Frank thor Straten, 8, 9 + 10: Dall og 11: IUP.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 21. juli 2020