Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Videregående uddannelse OK13-konference og ledelsesnetværk 9b – Sparringsworkshop med narrativ bevidning

9b – Sparringsworkshop med narrativ bevidning

Narrativ bevidning – sparring som lærings- og vidensdelingsproces

Indhold

Sparring på sin bevægelse som leder.

Metode

Narrativ bevidning.

Struktur

Denne workshop kan minde om 9a - blot er det reflekterende team udskiftet med et bevidningsteam. Workshoplederen interviewer en uddannelsesleder om vedkommendes arbejde med at få ledelse og samarbejde til at lykkes med OK13 som baggrund. Rammen for bevidning er stramt styret: Der er fire (evt. 8) personer i teamet, og de giver en respons ud fra følgende spørgsmål inden for en ramme på 3-5 minutter pr. person:

  1. DET SAGTE: Hvilke ord, sætninger og udtryk har du særligt hæftet dig ved, som personen brugte? (Udpluk af nøgleord og sætninger gengives ordret!)
  2. VÆRDIER OG BESTRÆBELSER: Hvilke idéer får du, om hvilke værdier og principper personen står for? Fik eller får du et billede eller en metafor for personen, mens han/hun talte (eller nu)?
  3. RESONANS: Hvordan klinger fortællerens refleksioner ind i forhold til, hvad du selv er optaget af og gerne vil udrette? Fortæl helt kort om en konkret historie eller oplevelse fra dit eget liv, som eksempel på denne genklang/resonans.
  4. BEVÆGELSE / INSPIRATION: Hvad bliver du mindet om eller inspireret til ved at lytte til fortælleren? Hvilke ideer får du til, hvad det ville være godt, at I på holdet fælles var opmærksomme på fremover?

Fortælleren vælger selv, om hun/han blot vil lytte til bevidnerne og sige tak - eller om han/hun til sidst giver en kort respons: ”Hvor har det bevæget mig hen?” eller ”Hvad var jeg særligt glad for at høre?”

Derefter er der fælles refleksion over metoden og gentagelse af bevidningen med ny udfordring.
Der kan nås to udfordringer, hvor bevidnerteamet udskiftes.

Form

Involverende form, hvor workshoplederen er ekspert på processen og faciliterer processen. Workshoplederen har kendskab til temaerne i OK13 og de ledelsesmæssige udfordringer, der rejser sig her, men denne viden anvendes som baggrundsviden.

Maks. deltagerantal 15.


Workshopleder: Morten Appeldorn Arrhenius, Rambøll

Senest opdateret 15. august 2019