Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Videregående uddannelse OK13-konference og ledelsesnetværk Workshop 4: Porteføljestyring og prioriteringsledelse – hvordan får både du og dine medarbejdere overblik over og gode dialoger om opgaverne? v. Maibritt Højgaard

Workshop 4: Porteføljestyring og prioriteringsledelse – hvordan får både du og dine medarbejdere overblik over og gode dialoger om opgaverne? v. Maibritt Højgaard

Workshoppen beskæftiger sig med, hvordan den gode dialog kan bidrage til at nå organisationens strategiske mål.

Indhold

Workshoppen beskæftiger sig med, hvordan lederne kan have gode samtaler med medarbejderne om opgaverne, tale sammen på nye måder og hjælpe medarbejderne til at prioritere i sine opgaver, så de understøtter organisationens strategiske mål.

Workshoppen bygger ovenpå tankerne om prioriteringsledelse og strategisk selvledelse fra Anders Raastrup Kristensen på første konference. Vi kommer ind på, hvordan man leder selvledende medarbejdere, begreber som vilkår, "kastethed" og valg, og hvordan man som leder og medarbejder kan tale sammen på nye måder om opgaver, prioritering og sammenhæng.

I det moderne arbejdsliv får medarbejdere mere og mere frihed til selv at styre HVAD de skal gøre, og tit har de også metodefrihed og kan bestemme HVORDAN, de udfører opgaverne, så længe opgaverne løses og skaber strategisk værdi. Med andre ord er det ikke lige meget, HVORFOR medarbejderen gør hvad vedkommende gør. Her skelnes imellem medarbejderens HVORFOR (egen personlig og faglig motivation) og organisationens HVORFOR (strategisk eksistensvilkår: kerneopgaven og værdi for kunden indenfor de givne rammer/ressourcer).

Her kan der opstå problemer i forhold til den ellers så selvledende medarbejder, hvis vedkommende styrer mere ud fra eget HVORFOR end fra organisationens.

Struktur/form

Workshoppen indledes med et oplæg, og derefter bringes deltagernes egne dilemmaer og spørgsmål i spil.

Udbytte

Deltagerne lærer at skabe overblik sammen med medarbejderne og får værktøjer til at tale om samarbejdet og opgaverne på nye måder.

Workshopleder: Maibritt Højgaard

Senest opdateret 16. december 2021