Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Videregående uddannelse OK13-konference og ledelsesnetværk Workshop 5 - Mellem modvind og følgeskab – Hvordan fastholdes handlekraft i svære situationer?

Workshop 5 - Mellem modvind og følgeskab – Hvordan fastholdes handlekraft i svære situationer?

Workshop 6 sætter fokus på, hvordan man bevarer handlekraft i svære situationer og give lederen redskaber til at løse konkrete konflikter

Indhold

OK13 medfører store forandringer for institutionen og den enkelte, hvilket kan resultere i større eller mindre konflikter på arbejdspladsen. I workshoppen adresserer der spørgsmål som:

  • Hvordan undgår man, at konflikter med medarbejdere resulterer i handlingslammelse for begges vedkommende?
  • Hvordan forebygger og håndterer ledere konflikter i en forandringskontekst?
  • Hvordan kan lederen kombinere inspiration fra mødeledelse, forandringsledelse, anerkendende ledelse, konfliktopløsning og Fair Proces for at komme videre med en god relation til medarbejderne, der skaber accept af og opbakning til den nye situation?
  • Hvordan kan man analysere og forstå de lokale kulturelle afsæt for at gøre implementeringen til en fællesopgave for ledere og medarbejdere?

Vi undersøger hvad der skal til for at få medarbejdersiden til at gå med på den præmis, at det ikke handler OM, men om HVORDAN OK13 skal implementeres lokalt. På den baggrund indkredser vi hvori udfordringerne bestå i forhold til at skabe et sådant samarbejde og deler erfaringer med konkrete konflikthåndteringer ift. OK13.

Udbytte

Inspiration til hvordan du som leder kan bevare din handlekraft i en konfliktfyldt situation og arbejde med følgeskab – og kulturen for følgeskab - som afgørende for implementering af OK13.

Form

Oplæg, dialoger i mindre grupper, opsamlinger og perspektiveringer i plenum.

Senest opdateret 16. december 2021