Gå til indhold

Prismodtagere 2022

Dygtige undervisere arbejder hver dag for at skabe gode rammer for de studerendes læring. Med Undervisningsprisen hyldes alle landets inspirerende undervisere på de videregående uddannelsesinstitutioner.

De syv modtagere af Undervisningsprisen er eksempler på undervisere, der har ydet en ekstraordinær indsats til at danne et stærkt undervisningsmiljø og bidraget til god undervisning. Mød prismodtagerne hér.


Bente Kiens - Københavns Universitet

Bente Kiens - Københavns Universitet

 

Et tal eller en observation kan aldrig stå alene. Viden skal kvalificeres og sættes i kontekst. Professor Bente Kiens har fundet en undervisningsform, som hjælper studerende på Institut for Idræt og Ernæring til at komme dybere ned i stoffet. 


Rasmus Otvald Jensen - Professionshøjskolen UCN

Rasmus Otvald Jensen - Professionshøjskolen University College Nordjylland

 

For kun tredje gang gives Undervisningsprisen til en adjunkt. Rasmus Otvald Jensen er i gang med en lektorkvalificering, og med  et smil på læben joker han med, at “det er lidt tidligt at toppe”.  Han er forberedt til tænderne, for de studerende må aldrig tvivle på, hvor de skal se hen for at lære. 

 


  Sofia Rontini - UC Syddanmark

  Sofia Rontini - UC Syddanmark

   

  Lektor Sofia Rontini er altid på udkig efter nye undervisningsformer og metoder, hun kan give videre til sine lærerstuderende på UC Syd i Esbjerg. Målet er at skærpe deres blik for relationer, udsyn og et eksperimenterende læringsrum. Den cocktail er der nemlig meget faglighed i.


   Jens Myrup Pedersen - Aalborg Universitet

   Jens Myrup Pedersen - Aalborg Universitet

    

   Professor Jens Myrup Pedersen slipper sit iværksættergen løs i den akademiske verden og sender gerne sig selv og studerende på opdagelsesrejser. Og så hylder han til alle tider fællesskaber, for sammen kan vi udrette fantastiske ting.


    Kjeld Vindum - Det Kongelige Akademi

    Kjeld Vindum - Det Kongelige Akademi

     

    Lektor Kjeld Vindum insisterer på at tænke i helheder. Det gennemsyrer hans undervisning og det aftryk, han sætter på Det Kongelige Akademi. Han minder også gerne sine arkitektstuderende om, at de har et særligt sanseapparat og en særlig viden, der kan gøre verden til et bedre sted. 


     Jeppe Moritz Led - Erhvervsakademi Sydvest

     Jeppe Moritz Led - Erhvervsakademi Sydvest

      

     Med målrettet feedback og individuelle skub hjælper lektor Jeppe Moritz Led sine studerende over en stejl læringskurve. Han brænder allermest for at give sin egen dybe - lidt nørdede - interesse for teknik og programmering videre.


      Kresten Wium Petersen - Marstal Navigationsskole

      Kresten Wium Petersen - Marstal Navigationsskole

       

      Underviser, nørd og venligsindet rebel. Lektor Kresten Wium Petersen skaber et undervisningsmiljø, der giver rum til de studerendes perspektiver og udfordrer dem til at tænke og handle selv.

       Senest opdateret 31. januar 2023