Gå til indhold

Prismodtagere 2023

Dygtige undervisere arbejder hver dag for at skabe gode rammer for de studerendes læring. Med Undervisningsprisen hyldes inspirerende undervisere på de videregående uddannelsesinstitutioner.

De syv modtagere af Undervisningsprisen er eksempler på undervisere, der har ydet en exceptionel indsats til at danne et stærkt undervisningsmiljø og bidraget til god undervisning. Mød prismodtagerne hér.


Bo Meier - UC Syddanmark

Bo Meier

Blandt sygeplejerskestuderende er adjunkt Bo Meier kendt for at gå all in i rollespil, der skal mime akutte situationer, hvor liv er på spil. Han sørger for dagens første grin og går i det hele taget forrest som underviser.

Frits Giversen - Aarhus Maskinmesterskole

Frits GiversenEt langt arbejdsliv i det private kommer i spil, når lektor Frits Giversen underviser på maskinmesteruddannelsen. Her justerer han forestillinger om god ledelse og nyder, at der ikke findes et nulsumsspil på læreanstalten: “De studerende kan bare få det hele.”
Helle Graabæk - Designskolen Kolding

Helle GraabækFor Helle Graabæk, der er fagleder på Designskolen Koldings tekstiluddannelse, er det vigtigste at opnå en tillidsbaseret relation til sine studerende. Hvis hun ikke har det, bliver det svært at uddanne dem i det kreative fag.

Jonas Fannikke Holbech - Københavns Erhvervsakademi

Jonas Fanikke HolbechLektor Jonas Fannikke Holbech er egentlig lidt sky af natur. Men hans dybe forståelse for kodning og programmering gør ham til en energisk underviser og en indsigtsfuld menneskekender.


Lena Brogaard - Roskilde Universitet

Lena BrogaardNår lektor Lena Brogaard står overfor en ny flok studerende på Roskilde Universitet, gør hun sig umage med at forstå, hvem de er, og hvad de fagligt kommer med. For undervisning er ikke en one-size-fits-all-disciplin.

Lise Dissing Møller - Københavns Professionshøjskole

Lise Dissing MøllerLise Dissing Møller drømmer om en børne- og ungegeneration, der går fløjtende i skole. Hun tror på en mindre revolution af lærergerningen og forsøger at indgyde sine lærerstuderende mod.

Mads Pagh Nielsen - Aalborg Universitet

Mads Pagh NielsenEn farfar med flyvercertifikat og en lokal opfinder vakte Mads Pagh Nielsens interesse for teknik. I dag brænder han for at forske og uddanne studerende inden for grøn omstilling på energiområdet. 


Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024