Gå til indhold

Udsætter du også ansøgningen til sidste øjeblik? Det behøver du ikke

Studievalg er en stor beslutning, og det kan være svært at tage stilling til. Nogle søger først i sidste øjeblik. Måske fordi de tror, at de ikke kan gøre det om, når de først har trykket på ”ansøg”-knappen. Men det er ikke rigtigt. Ansøgningen er et arbejdspapir, du kan ændre i frem til fristen.

Anne

Du kan oprette din ansøgning på Optagelse.dk så snart, du får en idé om, hvad du gerne vil læse. På den måde er du sikker på, at du ikke ender med at sidde i kø foran skærmen i sidste øjeblik. Fortryder du, eller skifter du mening, kan du ændre din ansøgning helt op til deadline den 5. juli 2022 klokken 12. Du kan fx tilføje flere ansøgninger eller ændre i din prioriteringsrækkefølge.

Bliver du student i år, vil dit eksamensbevis automatisk blive uploadet til din ansøgning, når du har fået det udleveret. Du skal selv tjekke, om beviset er korrekt.

Indtil den 5. juli 2022 kan du også ændre din prioriterede rækkefølge som kvote 2-ansøger, slette ansøgninger, uploade bilag (tjek dog uddannelsens deadline for upload af relevante bilag først) og søge nye uddannelser gennem kvote 1.

Knap 70.000 ansøgninger blev underskrevet i de sidste 2 dage frem til ansøgningsfristen i kvote 2 i år. Det er rigtig mange mennesker på én hjemmeside. Så vil du undgå forsinkelser og kø, så opret din ansøgning i god tid.


 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 08. juni 2022