Gå til indhold

ESOF-session ’New trends in international science policy’

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFIR) afholder ESOF-session om nye tendenser i international forskningspolitik. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen og særlige forskningsrådgivere for regeringerne i New Zealand og UK deltager blandt andre i sessionen.
  • Tid og sted
  • Hvornår 23. juni 2014 fra 17:30 til 18:45
  • Hvor Pompeisalen, Carlsberg Akademi, Bryggerhesten 3, 1799 København V

Baggrund

Der er på nationalt og internationalt plan en stadig tættere sammenknytning mellem forskning og innovation og en række policy-områder. I det globale vidensamfund er viden blevet et centralt omdrejningspunkt. Den udvikling, der knytter tættere forbindelse mellem videnområdet og det omgivende samfund, fortsætter. Den globale tendens er, at viden bliver et politikfelt i internationale relationer. Derudover er der en voksende opmærksomhed på, hvordan forskningen bør spille sammen med samfundets behov, herunder globale samfundsmæssige udfordringer.

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd ønsker at rette fokus på disse nye trends, hvor forskning, internationale relationer og udenrigspolitikken bliver spundet sammen, og hvor der i stigende grad stilles krav til forskningen om at være med til at løse samfundsmæssige udfordringer.

Indhold

Rådet har bedt tre talere om at give deres bud på disse nye trends fra tre forskellige vinkler:

  • Science Diplomacy
  • Science Advice
  • Scientific Social Responsibility

Ordstyrer for sessionen er formand for DFIR, Jens Oddershede. De tre oplæg vil blive efterfulgt af en paneldebat, hvor uddannelses og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen er discussant.

Praktisk information

Der tweetes fra arrangementet under hashtaget #esofpoltrends.

Man skal være registreret deltager på ESOF-konferencen for at kunne deltage.

Arrangementet afholdes på engelsk.

Læs mere om arrangementet på ESOF’s hjemmeside:

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 09. juni 2020