Gå til indhold

Foredrag: Cubesats - små satellitter med stor succes

Kom til gratis foredrag med Annette Høj Marquart, GomSpace, og Amalie Vistoft Petersen, Aalborg Universitet, om de to små satelitter, såkaldte cubesats, der opsendes i forbindelse med Andreas Mogensens mission til Den Internationale Rumstation (ISS) og som kan overvåge skibs- og lufttrafik.
  • Foredrag: Cubesats - små satellitter med stor succes
  • 2015-09-10T18:00:00+02:00
  • 2015-09-10T19:00:00+02:00
  • Kom til gratis foredrag med Annette Høj Marquart, GomSpace, og Amalie Vistoft Petersen, Aalborg Universitet, om de to små satelitter, såkaldte cubesats, der opsendes i forbindelse med Andreas Mogensens mission til Den Internationale Rumstation (ISS) og som kan overvåge skibs- og lufttrafik.
  • Tid og sted
  • Hvornår 10. september 2015 fra 18:00 til 19:00
  • Hvor Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Om foredraget "Cubesats - små satellitter med stor succes" ved Annette Høj Marquart, GomSpace, og Amalie Vistoft Petersen, Aalborg Universitet

Amalie Vistoft Petersen, Aalborg Universitet
Amalie Vistoft Petersen, Aalborg Universitet
Annette Høj Marquart, GomSpace
Annette Høj Marquart, GomSpace
I forbindelse med Andreas Mogensens mission til den internationale rumstation, ISS, vil der blive opsendt to små satellitter, såkaldte cubesats. Den ene af disse cubesats (benævnt AAUSAT5) er bygget af studerende fra Aalborg Universitet, mens den anden (benævnt GOMX-3) er bygget af den danske rumvirksomhed GomSpace, der også er beliggende i Aalborg. På Aalborg Universitet er der en frivillig samling studerende, som designer og bygger de små cubesats. Den seneste generation af disse satellitter, som omfatter bl.a. AAUSAT5, kan modtage AIS signaler fra skibe, hvilket kan bruges til at overvåge skibstrafikken i de arktiske egne. GomSpace, der blev grundlagt i 2007, er den eneste virksomhed i Danmark, der leverer komplette satellitsystemer. Der er i dag ansat mere end 30 medarbejdere af forskellige nationaliteter, og virksomheden eksporterer til mere end 45 lande i hele verden. De satellitmissioner, som GomSpace udvikler, kan løse et bredt spektrum af opgaver. Formålet med GOMX-3 er således at registrere flysignaler for derved at øge luftsikkerheden over de store oceaner. Amalie Vistoft Petersen, studerende på Aalborg Universitet, og Annette Marquart, Marketing Coordinator fra GomSpace, vil fortælle historien om de succesfulde cubesats fra Aalborg herunder de to satellitter AAUSAT5 og GomX-3.

Foredraget holdes på dansk.

Foredraget er en del af foredragsrækken om "Rumrejsen - Danmark i Rummet"

Når astronaut Andreas Mogensen for Den Europæiske Rumorganisation (ESA) flyver til Den Internationale Rumstation (ISS) som den første dansker i rummet, inviteres offentligheden samtidig til en række unikke og gratis foredrag om Danmark og det internationale samarbejde i rummet.

Foredragsrækken er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Industri, Den Europæiske Rumorganisation (ESA) og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Foredragene afholdes  klokken 17-18 på hverdage i perioden den 31. august til 11. september 2015.

Der er ingen tilmelding. Pladserne fordeles efter ”først-til-mølle”-princippet - så kom i god tid. Der er plads til 100 tilhørere.

> Se alle foredrag i foredragsrækken "Rumrejsen - Danmark i Rummet" i Uddannelses- og Forskningsministeriets arrangementskalender.

> Se program for hele foredragsrækken (pdf).

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019