Gå til indhold

Foredrag: Dansk teknologi for fuld udblæsning – Danmarks bidrag til Europas nye rumraket, Ariane 6

Kom til gratis foredrag med Thomas Aaboe Jensen, FORCE, og Jonas Bjarnø, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space, om hvordan de kraftige raketmotorer til løfteraketter fungerer og fremstilles.
  • Tid og sted
  • Hvornår 09. september 2015 fra 18:00 til 19:00
  • Hvor Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Om foredraget "Dansk teknologi for fuld udblæsning – Danmarks bidrag til Europas nye rumraket, Ariane 6" ved Thomas Aaboe Jensen, FORCE, og Jonas Bjarnø, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space

Jonas Bjarnø, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space
Jonas Bjarnø, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space
Thomas Aaboe Jensen, FORCE
Thomas Aaboe Jensen, FORCE
Danmark skal i 2020 levere motordele til Europas nye løfteraket Ariane 6. Raketmotorer er udsat for ekstreme påvirkninger under drift, hvilket giver store tekniske udfordringer i design og fremstilling. Hør Thomas Aa. Jensen, afdelingschef FORCE, og Jonas B. Bjarnø, forsker DTU Space, fortælle om principperne bag raketmotorer, herunder rumraketten der anvendes under Andreas Mogensens færd til rumstationen. Oplev, hvordan man i praksis bærer sig ad med at fremstille raketmotorens udblæsningsdyse, som er en af de mest krævende komponenter. Det er dansk produceret højteknologi med ti gange så mange kræfter som motoren på et almindeligt passagerfly.

Foredraget holdes på dansk.

Foredraget er en del af foredragsrækken om "Rumrejsen - Danmark i Rummet"

Når astronaut Andreas Mogensen for Den Europæiske Rumorganisation (ESA) flyver til Den Internationale Rumstation (ISS) som den første dansker i rummet, inviteres offentligheden samtidig til en række unikke og gratis foredrag om Danmark og det internationale samarbejde i rummet.

Foredragsrækken er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Industri, Den Europæiske Rumorganisation (ESA) og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Foredragene afholdes  klokken 17-18 på hverdage i perioden den 31. august til 11. september 2015.

Der er ingen tilmelding. Pladserne fordeles efter ”først-til-mølle”-princippet - så kom i god tid. Der er plads til 100 tilhørere.

> Se alle foredrag i foredragsrækken "Rumrejsen - Danmark i Rummet" i Uddannelses- og Forskningsministeriets arrangementskalender.

> Se program for hele foredragsrækken (pdf).

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019