Gå til indhold

Forskningens Døgn 2016

Uge 17 står i forskningsformidlingens tegn. Fra den 25. april og en uge frem afvikles Forskningens Døgn for 12. gang med et væld af arrangementer landet over.
  • Tid og sted
  • Hvornår 25. april 2016 11:00 til 02. maj 2016 00:59

Forskningens Døgn 2016 byder på mere end 300 events på landets gader og stræder, hospitaler, museer, biblioteker, skoler og universiteter. Her kan man blandt andet se og høre om, hvad dyrlægen egentlig mærker efter, når hun har armen inde i en hest. Man kan tage på rejse til solen, planeterne og Mælkevejen. Man kan bygge sin egen mini-racerbil, der kører på solceller. Eller man kan se en operationsstue indefra.

Foruden de mange events på institutioner og i gadebilledet afholdes der i løbet af uge 17 mere end 300 foredrag, som er blevet til gennem initiativet ’Bestil en forsker’. Initiativet bygger på velvillige forskere, der frivilligt og gratis stiller op for at formidle deres forskning til alle i Danmark, der har kunnet samle et publikum på mindst 15 personer.

Bag de mange arrangementer over hele landet står universiteter, forsknings-, uddannelses- og kulturinstitutioner, samt virksomheder og kommuner.

Forskningens Døgn skydes officielt i gang med et åbningsarrangement på Statens Naturhistoriske Museum mandag den 25. april kl. 10. Arrangementet, der har deltagelse af H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, byder bl.a. på overrækkelse af årets Forskningskommunikationspris samt videnskab.dks pris for Årets Danske Forskningsresultat.

Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står for koordineringen af Forskningens Døgn.

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019