Gå til indhold

Konference: Uddannelse med internationalt perspektiv – udlandsophold for undervisere og medarbejdere

Hvad får undervisere og administrative medarbejdere ved de danske uddannelsesinstitutioner ud af et ophold i udlandet? Og hvad betyder opholdet for kvaliteten i undervisningen? Kom til konferencen ’Uddannelse med internationalt perspektiv – udlandsophold for undervisere og medarbejdere’.
  • Tid og sted
  • Hvornår 10. november 2016 fra 09:00 til 15:30
  • Hvor DGI-Byen København

Konference om europæisk uddannelsessamarbejde

Få inspiration til det europæiske uddannelsessamarbejde, når Styrelsen for Videregående Uddannelser slår dørene op til konferencen 'Uddannelse med internationalt perspektiv - udlandsophold for undervisere og medarbejdere'. Konferencen afholdes den 10. november 2016 i København. 

Konferencen har staff mobility som omdrejningspunkt og vil blandt andet tage fat på spørgsmålene: Hvad får undervisere og administrative medarbejdere ud af et ophold i udlandet? Hvad betyder det for kvaliteten i undervisningen? Og hvordan kan udlandsophold gøres til et strategisk redskab i det europæiske uddannelsesarbejde?

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs åbner konferencen, som byder på oplæg om internationalisering i uddannelsessektoren. Den Danske Scenekunstskole, Middelfart Kommune og Ungdomsskolen Kolding deltager med gode eksempler på, hvordan staff mobility kan bruges som et strategisk redskab til efteruddannelse af undervisere og medarbejdere og til at styrke den europæiske dimension i institutionen. Derudover vil repræsentanter for uddannelsessektoren debattere gevinster og udfordringer ved udlandsophold for undervisere og medarbejdere.

Konferencen favner alle uddannelsessektorer samt ungdomsområdet og henvender sig til rektorer, skole- og uddannelsesledere, undervisere og vejledere, lærere og koordinatorer af internationalt samarbejde samt andre med indflydelse på og interesse for uddannelse og læring.

Program for konferencen

09:00      Registrering og morgenbuffet
09:30  Åbning af konferencen v/ Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs
09:45  Dagens program v/ facilitator Dorthe Krogsgaard
10:00  Internationalisering som strategisk udviklingsområde v/ rektor på RUC Hanne Leth Andersen
10:40  Pause
11:00

Præsentation af tre cases og spørgsmål fra salen: Sådan arbejder institutionerne strategisk med udlandsophold for undervisere og medarbejdere:

Den Danske Scenekunstskole: Om at styrke det internationale læringsmiljø gennem gæstelærere v/ ansvarlig for internationalisering Amanda M. Lützhøft

Middelfart Kommune: Om staff mobility på tværs af institutioner v/ international koordinator Vibeke Vedsted og skoleudvalgsformand i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd 

Ungdomsskolen Kolding: Om at bruge staff mobility som et strategisk redskab i internationaliseringsarbejdet v/ afdelingsleder Carsten Adamsen

12:15

Frokost

13:15

Paneldebat og spørgsmål fra salen: Gevinster og udfordringer ved udlandsophold for undervisere og medarbejdere:  

Formand for Rektorkollegiet og rektor på VIA UC, Harald Mikkelsen

Rektor på KBH Syd, HF og VUC, Peter Zinckernagel 

Vicedirektør, Technical Education Copenhagen, TEC, Morten Emborg

Rektor på Gefion Gymnasium og medlem af Danske Gymnasiers Bestyrelse, Birgitte Vedersø
 

14:15 Tværgående perspektiv på temaet og spørgsmål fra salen v/ vicedirektør i EU-Kommissionen Jens Nymand Christensen
15:00  Overrækkelse af PIU-prisen (Praktik I Udlandet) 
15:30  Opsamling på dagen
15:40 Farvel og tak

Bliv klar til Erasmus+ : Få vejledning på konferencen

Efter konferencen kan deltagere få råd og vejledning om mulighederne for tilskud gennem Erasmus+ af rådgivere fra Styrelsen for Videregående Uddannelser. 

Tilmelding

Konferencen afholdes torsdag den 10. november 2016 i DGI-Byen i København fra kl. 9.00-15.30. Det er gratis at deltage. Frist for tilmelding er den 24. oktober 2016.

    Handlinger tilknyttet webside

    Senest opdateret 10. november 2021