Gå til indhold

EliteForsk-prisuddelingen 2018

Torsdag den 1. marts 2018 afslører Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvem der modtager årets EliteForsk-priser. Det sker ved EliteForsk-prisuddelingen, som i år afholdes i Operaen i København.
  • Tid og sted
  • Hvornår 01. marts 2018 fra 13:30 til 17:00
  • Hvor Operaens foyer, København

H.K.H. Kronprinsessen, uddannelses- og forskningsministeren og de fem modtagere af EliteForsk-prisen 2017

Ved EliteForsk-prisuddelingen 2018 afslører Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvem der er årets modtagere af EliteForsk-prisen. Prisen gives til fem fremragende forskere i international særklasse under 45 år, og er på 1,2 millioner kroner. 200.000 kr. er en personlig hæderspris og 1.000.000 går til forskningsaktiviteter. Ved prisuddelingen offentliggør ministeriet også navnene på de tyve talentfulde ph.d.-studerende, der hver modtager et EliteForsk-rejsestipendium på 200.000 kroner. Pengene kan bruges på længerevarende studieophold ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.

EliteForsk-prisuddeling i nye rammer

EliteForsk-prisuddelingen er en hyldest til dansk topforskning og afholdes som noget nyt i Operaen i København. Udover at modtage priser vil årets prismodtagere også være arrangementets faglige omdrejningspunkt. I samtale med dagens vært, Peter Lund Madsen, vil de fem prismodtagere fortælle om deres største forskningsgennembrud, deres aftryk på videnskaben og samfundet og om deres vej mod dansk topforskning. De musikalske indslag leveres af den prisbelønnede danske jazzsangerinde Sinne Eeg, guitarist Gustaf Ljunggren og bassist Jeppe Skovbakke.

Ved prisuddelingen deltager uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, prismodtagere og personligt inviterede forskere og repræsentanter for den danske forskningsverden.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019