Gå til indhold

Det Frie Forskningsråd giver 45 unge forskere et karrierekick

19. december 2011
45 unge videnskabsfolk fra hele Danmark får nu mulighed for at tage det første trin i en karriere som forsker.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Det Frie Forskningsråd uddeler ca. 124 millioner kroner til 19 kvinder og 26 mænd inden for alle videnskabelige hovedområder. Uddelingen sker inden for forskningsrådets eliteprogram Sapere Aude DFF – Ung Eliteforsker, der med bevillinger på mellem 1 og 4,5 millioner kroner bidrager til at sparke gang i forskerkarriererne.

Bestyrelsesformanden for Det Frie Forskningsråd Jens Christian Djurhuus siger:

- For nylig udkom en evaluering af forskernes karriereveje på de danske universiteter. Evalueringen påpegede, at karrierevejene til tider kan være svære at få øje på for forskerne. Det Frie Forskningsråd bidrager med sit ambitiøse karriereprogram Sapere Aude netop for at understøtte, at de bedste forskere får mulighed for at fremme deres karriere – lige fra ung eliteforsker over forskningsleder til topforsker.

Modtagerne og deres projekter

Idérigdommen blandt de kommende eliteforskere er mangfoldig og spænder vidt. Et projekt tager fat på effekten af et vulkanudbrud for 13.000 år siden, andre projekter undersøger forskellige videnskabelige vinkler på resistente bakterier og atter andre fokuserer på kommunikation – hvad enten det er mellem mennesker eller tandhvaler.

Yderligere oplysninger

Bestyrelsesformand i det Frie Forskningsråd Jens Christian Djurhuus (jcd@ki.au.dk; tlf. 2043 5899)

Kontorchef Grete M. Kladakis, Styrelsen for Forskning og Innovation (gk@fi.dk; tlf. 7231 8300)


 

Handlinger tilknyttet webside