Gå til indhold

Anette Warring ny formand for Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation

20. januar 2011
Professor, ph.d. Anette Warring er pr. 1. januar i år tiltrådt som ny formand Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation. Hun afløser professor, dr.phil. Hanne Ruus.

Annette WarringAnette Warring (f. 1958) er historiker, ph.d. og professor på Institut for Kultur og Identitet ved Roskilde Universitet. Hun har været medlem af Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation (FKK) siden august 2008.

”Jeg glæder mig til sammen med mine kolleger i FKK at støtte og arbejde for fri humanistisk forskning. Det er utroligt spændende at få indsigt i den store idérigdom og det høje faglige niveau, der karakteriserer dansk humanistisk forskning. Det er også en stor udfordring, fordi antallet af højt kvalificerede ansøgninger er steget og midlerne til fri forskning er blevet færre. Jeg anser det derfor også som en vigtig opgave for rådet at øge forståelsen for, at fri humanistisk forskning er en afgørende forudsætning for vækst, velfærd og kulturel rigdom”, siger Anette Warring.

Anette Warring forsker i det 19. og 20. århundredes historie med erindring og historiebrug, 2. verdenskrig samt 1960'erne og 70'erne politiske og kulturelle aktivisme som forskningsfelter. I 1994 udgav hun ’Tyskerpiger - under besættelse og retsopgør’ og i 1998 ’Besættelsestiden som kollektiv erindring’ sammen med Claus Bryld. Som en del af den danske Magtudredning udgav hun i 2004 ’Historie, magt og identitet’.

Hun har deltaget i flere europæiske forskningsprojekter og har været med til at udgive en bog om hverdagslivet i det besatte Europa (’Surviving Hitler and Mussolini’ i 2006). Aktuelt deltager hun i et projekt om ungdomsoprør og den politiske aktivisme i Europa.

Yderligere oplysninger
Professor, ph.d. Anette Warring, email anew@ruc.dk, mobil 26 21 28 52

Chefkonsulent Jette Kirstein, Forsknings- og Innovationsstyrelsen, jetki@fi.dk, telefon 33 95 52 64

 

Handlinger tilknyttet webside